Last news in Fakti
23 Февруари, 2020 6008

Кой сее дезинформация за коронавируса?


  • Филип Рийкър помощник държавен секретар за Европа и Евразия Хиляди акаунти в социални медии, свързани с Русия, започнаха координирани усилия за разпространение на тревога за новия коронавирус, пречейки на глобалните усилия за борба с епидемията. Дезинформационната кампания насърчава неоснователните теории на конспирацията, че САЩ стоят зад избухването на епидемията, в очевиден опит да навредят на имиджа на САЩ по целия свят, като се възползват от проблемите, причинени от вируса. Намерението на Русия е да сее раздори и да подкопава американските институции и съюзи отвътре, включително чрез скрити и зловредни кампании за влияние. Разпространявайки дезинформация за коронавируса, руските зловредни участници отново избират да застрашат обществената безопасност, като отклоняват вниманието от глобалния здравен отговор.
  • Андрей Суздалцев руски политолог и педагог Обвинявайки Русия в дезинформация относно коронавируса в социалните мрежи, САЩ се опитват да изкоренят евентуални позодрения, че тя може да стои зад епидемията. Този коронавирус се появи изведнъж. Естествено, веднага възникват съмнения, че вирусът е създаден в нечия лаборатория. Като се има предвид, че той е изключително опасен, нормално е да възникнат въпроси за това коя страна би имала техника и хора да създаде такъв вирус. Американците инстинктивно се подготвят за факта, че рано или късно могат да бъдат обвинени в създаването на вируса, и сега предварително заемат отбранителна позиция, като обвиняват другите големи страни, тоест Русия. Доказателствата, оповестени от САЩ, че множество руски профили в социалните мрежи водели информационна война срещу САЩ, са изключително странни, тъй като на повечето интернет-профили е почти невъзможно да бъдат открити истинските собственици. Така че обвиненията на САЩ са напълно неоснователни.

    59 гласа
    11%
    89%
    450 гласа

Коментари

  • 1 Йосарян

    40 2 Отговор
    Е нали ЦРУ притежава Facebook! Да не говорим за Google x labs...
  • 2 Никой

    53 6 Отговор
    Коя опасна болест не е излязла от лабораториите на САЩ, по-точно ЦРУ?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Йосарян

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
  • 4 мухаха

    12 44 Отговор
    Дано измислят вирус само за прости комунисти....!!!Ще спасят света от мизерията!@!
  • 5 Бай Иван

    10 43 Отговор
    На червените некадърници все американците са им виновни-защото плащат на своя народ 3-4 000 долара заплата а руснака плаща 200....!
  • 6 Смях

    3 33 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    От американска лаборатория не е излязла опасната болест глупост. От която явно ти самият страдаш. И то в тежка форма.

  • 7 covid

    9 30 Отговор
    Червени добичета, защо самите руснаци напускат матушката и емигрират в нормалния свят ?
  • 8 Иво

    6 26 Отговор
    Изглежда дебилите са повече от 80%.

    Коментиран от #9

  • 9 хахаха

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Тук са 87%!
  • 10 хахаха

    5 29 Отговор
    "Героите" от Чернобил и създатели на новичок, искат да извлекат евтин политически дивидент дори от трагедията и страховете на хората, заради опасният вирус! Ушанки, СЪР!
  • 11 Вата

    5 23 Отговор
    Русия освен да изнася оръжие, суровини и дезинформация, друго не прави.
  • 12 Mirko

    6 0 Отговор
    На тъпите козяшки подлоги със малоумните опорни точки да видят статистика за Имиграция и средни заплати
    1. Брой Имигранти (за троловете незвършили 5ти клас да кажа това со хората които отиват ВЪВ страната) РФ е #2 в света.
    2. Средната заплата в РФ е ПО-ВИСОКА от тази в Бг и то след като САЩ започнаха икономическата война срещу тях. Преди беше двойно по висока.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта