06 Март, 2020 5901

Кой ще спечели в Идлиб?


  • Ceргeй Лaврoв външен министър на Русия Пoбeдaтa нa cирийcкия прeзидeнт Бaшaр Acaд в прoвинция Идлиб, пocлeдният бacтиoн нa джихaдиcтитe и терористите, e нeизбeжнa. CAЩ зaявихa, чe ca eлиминирaли групирoвкaтa "Иcлямcкa държaвa", нo хидрaтa ce зaвръщa.
  • Джеймс Джефри специален пратеник на САЩ за Сирия Не мисля, че Русия и Асад ще спечелят в Идлиб. Турция не може да отстъпи, защото ще се изправи срещу 3 милиона нови бежанци в допълнение към 4 милиона, които вече са пристигнали там от Сирия.Турция няма как да се справи физически с това.

    605 гласа
    89%
    11%
    69 гласа

Коментари

  • 1 Фридман

    100 4 Отговор
    В Турция сирийски бежанци няма има африкански и от Афганистан.Сирия не е само Идлиб има още много други райони където няма война!

    Коментиран от #3

  • 2 Йосарян

    87 9 Отговор
    Краварчето да не забравя, че са нацийка на бежанци. Избили коренното население и си е имало Роби. Стъпете на Терен да ви видим!

    Коментиран от #5

  • 3 Хасан

    7 58 Отговор

    До коментар #1 от "Фридман":

    Значи ти знаеш по добре от ООН, ЕС , Саш и ,НАТО ...

    Коментиран от #4, #6, #10, #18

  • 4 Емил

    6 47 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    1 и 2 коментари са на семити (евреин и арменец) - те винаги всичко знаят!!!

    Коментиран от #21, #27

  • 5 Жиката

    7 60 Отговор

    До коментар #2 от "Йосарян":

    Клоун ..говориш за най развитата технологично държава . И никой не харесва диктатурата на кремъл , асад , сев. Корея....и будимир от банкя..

    Коментиран от #7

  • 6 Филип

    44 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хасане хасане да те пори кои те хване

  • 7 Его

    42 7 Отговор

    До коментар #5 от "Жиката":

    Дженди мамин малък , на чичко Сорос соросоидините платени дебилчета най ме кефите с олигофренските си коментари по сайтовете ! Извади дидлото от шоколадения си цех че ти пречи да правш смислени изречения
  • 8 нормален

    50 1 Отговор
    Ами щом е в Сирия, трябва да си командват сирийците, т.е. Асад. Кой друг да командва в чужда държава, съседът ли? У вас у дома кой командва?
  • 9 Литъл Брадър

    38 1 Отговор
    Ех Джеймс, че няма как да ви ги сторатим оттатък океана 3-4 милиона бежанци ...
  • 10 Не бе Асане

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    той само говори истината,а от саШ и нато истина-на 35-ти май.
  • 11 КУРнинов

    3 36 Отговор
    ИДВА КРАЯ НА ДЖУДЖЕТО ПУТЮ!
  • 12 П Славейков

    30 9 Отговор
    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв,
    русците са наши братя,
    наша плът и наша кръв.


    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта висота!

    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.

    Бог поддържа крепка мишца
    и ръка спасителна;
    той е вложил ней в десница
    сабя отмъстителна.

    Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас -
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.

    Род и вяра е идея
    за Русия най-света;
    нейний подвиг е за нея -
    благородна й целта.

    Със Русия днес съгласни
    да застанем брат до брат
    и да станем сопричастни
    в този неин подвиг свят.

    Долу всички спекуланти,
    да сломи се техний рог;
    да смирят ся интриганти,
    да живее руский бог!

    Коментиран от #16, #26

  • 13 Дългият

    6 28 Отговор
    ...Сирийският Президент.....Къде беше този мишок когато Ислямска държава завземаше териториите на Сирия...Който и да победи,народът ще духа супата....
  • 14 СирияЕ

    38 2 Отговор
    Сирия е 17 млн... американците как си смятат, 3 млн + 4млн.... ... те скоро ще изчислят, че 20 млн. са напуснали Сирия. Само за справка - целия Идлиб е 1.3 млб... така че тези 3 млн. бежанци да си смятат по американската математика ! И малките деца знаят, че в мигрантите в Европа, почти няма сирийци.
  • 15 Комбина

    9 20 Отговор
    Комунизма е мъка и това се вижда в България! Като инсулта – отминава, но последици остават, а в България още не е отминал!

    Коментиран от #19

  • 16 Хасан

    4 34 Отговор

    До коментар #12 от "П Славейков":

    Дядо ти Славейков беше един продажник и рудки дупедавец
  • 17 Гошо

    27 1 Отговор
    Абе джефри от раз се вижда че нищо не ти е ясно Тия бежанци са всякакви други само не и сириици И ти се водиш спец пратеник демек съвети после ще даваш
  • 18 На Хасан у

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Точно от тях и баба ми знае по-добре бЪди сигурен
  • 19 Към Комбина

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Комбина":

    Хората за какво говорят той пак комунизма му виновен хахХахах
    Алоууу 30 години минаха, стига само с тоя комунизъм се оправдавате , че за нищо не ставате на пазара на труда - мисли малко с главата, ако не можеш да изкарваш пари със задника си
    не търси виновници, където сам си виновен

  • 20 ЕРДОГАН ПОБЕДИ

    4 15 Отговор
    ПУТИН ГУБИ И КРЕМАЛ И СИРИА, ЕРДОГАН И НАТО ПОБЕДИ
    ПУТИН обосрался
    Безаналогавите опять обосрались
    Самьие безаналоговие в мире
  • 21 ЕХА

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    а ти какъв се пишеш,адвокат на Хасан..
  • 22 ЕХААААААААА

    1 4 Отговор
    Българската държава е в изключително силна позиция да събере претендираните от нея суми от 1.2 млрд. лева, защото сделката за БТК изцяло зависи от съгласията и действията на КПКОНПИ и синдиците на КТБ, а същевременно обявената цена по сделката надхвърля размера на тези претенции и на първоначалната инвестиция на сегашните акционери (те няма да са губещи). Да не говорим и за вече източените и заграбени от тях над 240 млн. лева.На база сегашното бездействие на КПКОНПИ, синдиците на КТБ, на прокуратурата и на ДАНС относно извършените и предстоящи източвания на „Виваком“, има огромен риск тези органи отново да предпочетат частният интерес и личната печалба на братя Велчеви, Спас Русев и руската държавна банка ВТБ пред интереса на България и българските данъкоплатци. Опасявам се, че съответните претенции и запори ще бъдат вдигнати или срещу никакво плащане, или срещу много малка част от претендираните 1.2 млрд. суми.Ф.н.: Възможно ли е това да се случи?Допускам такъв вариант. Интересно е да видим при какви условия Българската държава би вдигнала запорите и би се отказала от претенциите си? Водени ли са вече такива разговори и има ли сключени споразумения? Каква е позицията на министъра на финансите и защо мълчи? Да не се окаже, че държавата е "готова" да вдигне собствените си запори не срещу 617 млн. евро, а например срещу 61.7 млн евро или срещу 6.17 млн. евро?
  • 23 Канторовитц

    7 3 Отговор
    По-добре попитайте моряците от ескадрения миноносец "Рос",какво им се е случило,след като са се опитали да се приближат до бреговете на Крим???!!! Пак не са стигнали "памперсите".
  • 24 ИЕТИ

    2 2 Отговор
    Извършените и подготвяните за извършване „сделки“ освен всичко друго, демонстрират и фактическият контрол върху „Виваком“ и нейният изпълнителен директор от страна на руската държавна банка ВТБ, която е основен краен бенефициент на източеният от българската компания кеш. А изглежда „Мистър икономика“ за 2019 г. Атанас Добрев е готов за още „подвизи“  в ущърб на компанията и на Българската държава. Поне така изглежда и ще съвсем в реда на нещата прокуратурата да се заинтересува от пълзящите процеси. Може да се окаже, че извършените с неговия подпис действия надхвърлят далеч текущите корупционни скандали. 
    Излиза, че докато гони руските шпиони, държавата си затваря очите за огромно източване на стратегическа българска компания в полза на руска държавна банка, и то по начин, който пряко ощетява държавния интерес.
    240 млн лева са били източени от „Виваком“ чрез серия екзотични, съмнителни и противоречащи на закона сделки. Това се случва след поемане на контрола върху БТК в началото на 2017г. от Спас Русев, братя Велчеви и руската държавна банка ВТБ. Схемата: С няколко сделки Виваком купува почти половината от капитала на собствения си едноличен собственик „Вива телеком България“ ЕООД. Т.е. „Виваком“ плаща 240 млн. лева за да притежава половината от себе си.
  • 25 КУНКО

    4 5 Отговор
    Eдна четвърт от руските мъже умират преди да навършат 55 години заради обичта си към алкохола и по-специално към водката, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. "Лансет".Учените, ръководени от Ричард Пето от Оксфордския университет, са проследили около 150 хил. руснаци в градовете Барнаул, Бийск и Томск от 1999 до 2010 г.До края на изследването 8000 от тях умрели.Направеният анализ показва, че рискът от смърт за мъжете до 55 години, които пият литър и половина или повече водка седмично, е 35 процента.Общо четвърт от руснаците умират, преди да навършат тази възраст, при 7 процента за мъжете във Великобритания и под 1 процент в САЩ.Очакваната продължителност на живота за мъжете в Русия е 64 години - сред най-ниските 50 в света.Колко руснаци пият литър и половина или повече водка седмично, не е ясно. Средно руснаците пият по 20 литра водка годишно, докато средно британците пият около три литра концентрат."Руснаците наистина пият много, но опасен е начинът, по който се напиват с водка и след това продължават да пият - каза Ричард Пето. - Преждевременната смъртност в Русия е уникална в Европа.Във Финландия и Полша също препиват, но рискът от смърт там не може да бъде сравняван с руския".Алкохолът отдавна е водеща причина за смъртността в Русия, а водката там е любимото питие. Тя е евтина, а по селата се произвежда и по домовете.Предишни изследвания установиха, чеповече от 40 процента от мъжете в трудоспособна възраст умират, защо
  • 26 ТЪПО ПЪРЧЕ

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "П Славейков":

    МОЯТА КРЪВ Е БЪЛГАРСКА - ЕДИН МНОГО ПО-ДОСТОЕН И АНТИЧЕН НАРОД ОТ РУСКИЯ. МОЯТ ИНТЕРЕС Е БЪЛГАРСКИЯ И НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ, А НЕ РУСКИ ПАТРИОТ, КРИЕЩ СЕ ЗАД БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ. СЛЕД ТУРЦИЯ, РУСИЯ Е СЛЕДВАЩАТА ДЪРЖАВА ОТ КОЯТО БЪЛГАРИЯ Е СТРАДАЛА И СТРАДА НАЙ-МНОГО. РУСИЯ ИМА БЪЛГАРИЯ ЗА ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ КАТО ТЕБ. ОТДАВНА СЕ ДОКАЗА ПО ГЕНЕТИЧЕН ПЪТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СЛАВЯНИТЕ И СА ДАЛЕЧ ОТ ГЕНЕТИЧНИЯ КОД НА РУСНАЦИ, ТАКА ЧЕ И ЕДНА КРЪВ НЕ СМЕ. РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СТИГНЕ ДО ПРОЛИВИТЕ, ТОВА И НАЙ-МАЛОУМНИЯ БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ В РУСКАТА ИСТОРИЯ, КЪДЕТО НЕ ГО КРИЯТ, ЛИЧНО ЖЕНАТА НА ГУРКО ПИШЕ ПОРЕДИЦА ОТ СТАТИИ, В КОИТО ОБЯСНЯВА, ЧЕ ЗАД ПРИКАЗКИТЕ ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО И СЛАВЯНСТВОТО, РУСИЯ ИСКА ВОЙНА ЗАЩОТО ИСКА ПРОЛИВИТЕ. БЪЛГАРИЯ СИ ПЛАЩА ДВЕТЕ РУСКИ "ОСВОБОЖДЕНИЯ" С ТОНОВЕ ЗЛАТО, РОБСКИ ТРУД И ИЗБИВАНЕТО НА РАЗЛИЧНО МИСЛЕЩИТЕ, А ТЕ СА ОКОЛО ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НЕЩАСТНИТЕ АНТИФАШИСТИ И ПАРТИЗАНИ. КАКВО ОЩЕ??????? ОСВЕН ПРОМИТИ МОЗЪЦИ???? И РУСКИ ТРОЛОВЕ, КОИТО ПИШАТ МИНУСИ И ПЛЮСОВЕ???
  • 27 ГОСТ 1

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    А коментар 4 е на глупак с име Емил,който винаги се изказва неподготвен.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта