Last news in Fakti
08 Март, 2020 4682

Кой "умъртви" споразумението за бежанците?


  • Кириакос Мицотакис премиер на Гърция В момента, нека бъдем честни, споразумението е мъртво. И то е мъртво, защото Турция реши изцяло да наруши споразумението заради случилото се в Сирия. Турция използва мигранти и бежанци като геополитически пешки, продължавайки да насърчава собствените си интереси. Хората, преминаващи в Гърция, не са от Сирия, а живеят в Турция от дълго време и се подпомагат от турски органи, които систематично помагат както на сушата, така и в морето, хората в усилията им да преминат в Гърция. Призовавам турския президент Реджеп Ердоган да спре да бъде подбудител на фалшиви новини с напълно неверни твърдения за случващото се на границите. Ние не сме тези, които ескалират този конфликт, но имаме пълно право да защитим нашите суверенни граници. Успяхме да го направим и ще продължим да го правим в бъдеще.
  • Реджеп Ердоган президент на Турция Не искам да съм на едно и също място или на една и съща снимка с него /б.р. Мицотакис/. Гърция не уважава международните закони, свързани с бежанците.Турция изпълни безусловно всички свои задължения от споразумението, но очакването ни този товар да бъде споделен, не намери никакъв отговор. Ние похарчихме над 40 млрд. евро. Обещаните 6 млрд. евро - не ги отпуснаха. Сега казват, че ще отпуснат 1 млрд. евро. Кого залъгвате? Ние вече тези пари не ги искаме. Ние ще намерим тези средства. Никой няма право да се подиграва с достойството на Турция. Турция храни от 9 години тези бежанци и ги гледа. Не трябва да се мисли, че Турция ще поеме отговорността за тях за още толкова години. Ако няма справедлива подялба с бежанците, ще отворим границите.

    438 гласа
    85%
    15%
    73 гласа

Коментари

  • 1 Мицотаки

    53 8 Отговор
    Чеп за Режеп
  • 2 ИВАН

    45 9 Отговор
    Много хитри тия турци, хем искат да ислямизират Европа - навсякъде да има джамии, хем го правят с нашите пари, но не е луд този който яде зелника ...

    Коментиран от #3

  • 3 сноу

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Е..то вярно ама те вече са я ислямизирали и оциганорили така здраво че и името и Европа е доста остаряло а това ЕС е направо смешно.През където и да прекосиш само чалми ,бурки ,маймуни ,цигуни ,тарамбуки ,пакита ,тамили,кьордаши и то в преобладаващи орди.Тук там се мяркат залинели и пъпчасали но здраво оцапотени и опедерастени европейци, но те само още ужасяват картината.Дъртите останки вече се озъртат откъде ще им дойде короната, щото той нарочно беше създаден да разчисти тоя терен..Та хитростта май идва от много страни..
  • 4 Подкрепа

    23 3 Отговор
    Да дойдат 3 милиона в България ,после ще видиш какво шоу става, колко ще издържи народа
  • 5 Хасан

    16 31 Отговор
    В случая Ердоган е прав ..опитват да направят зона свободна от военни действия в Сирия за бежанците и не получава подкрепата на Запада ...и на всичкото отгоре Гърция прави вето в НАТО ..е тогава ще приемеш бежанци

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Cck

    27 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Каква Сирия,какви пет лева?На гръцката граница само афганистанци,мароканци,пакистанци и 20% сирийци.Милиони хора влезли някакси в Турция.Как и защо всеки може да се досети.

  • 7 dovolen

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    vzemi si gi u vas asene u kolibata
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Хасан

    7 14 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    Европа е 500 милиона и само около 10_15 милиона са мюсюлмани и няма как да бъде ислямизирана ..аз не съм в България някой етнически българин християнин да стане мюсюлманин

    Коментиран от #10

  • 10 Митко

    21 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Не влизам в спорове но Европа под 500 млн. Мюслюманите са доста над 15 млн. От тези 420 млн. Европейци половината поне са атаисти или слабо вярващи. Спазаващи и знаещи за християнството само от филмите на Hollywood. Не виждам нито една религия като заплаха. Няма религия от 3те най-голени да казва убивай, лъжи, кради, изнасилвай, налагай. Всичко идва от неуки и болнослабоумни имами, попове и свещеници. Примерите за изкревена религия са много. От къпещите се в богатство Католици във Ватикана до стигащи до крайности и извратени канони араби. Света нуждаещ се от добрини такива педали и обратни имами и свещеници нямат място.

    Коментиран от #12

  • 11 Сск

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    Какво разбираш под бежанци?Огромната част от тези хора просто бягат от мизерията.
  • 12 Хасан

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "Митко":

    Съгласен с тебе ...не всички араби , турци , афганци са праведни мюсюлмани ...прав си че хората бягат от войната и мизерията които са създадени главно от западни страни
  • 13 чалма тв

    16 4 Отговор
    защо ни пращате г-н Ердоган вашите мюслимани, карайте ги направо в Арабски богати държави, Европа не ги ще, тези талибани са по опасни от короновируса.Те ще са по добре сред правоверни, тъкмо няма да се мрънкат защо ни ядем свинско а те не го понасят, задръжте ги..и не дейте да се оправдавате с война в Сирия, особено като пращате афганци,пакистанци и др.далеч от войната в Сирия..много евтин трик ,няма вече балъци освен турци,прост народ ,както и нашия който вярва на ББ..сега нашия премиер ще ни спасява от короновируса.

    Коментиран от #14

  • 14 Реалист

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "чалма тв":

    Докато евреите искаха да премахнат заплахите в региона за себе си вкараха автогол на европа с арабската пролет:) наводниха навсякъде с араби и африканци:) европейските ценности ще унищожат Европа;)
  • 15 Реалист

    13 4 Отговор
    Ако пренасочат бежанците към българия за 2 дена до ямбол камък върху камък няма да остане:)

    Коментиран от #16

  • 16 Ами

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    За два дена България няма да остане .
  • 17 OSMAN

    5 4 Отговор
    DAYTE MALKO I NA PROFESORA BAY GANYO

    Коментиран от #18

  • 18 kur za osman osran

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "OSMAN":

    miusulmanski izrod
  • 19 Мехмед

    12 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ес трябва да наложи 30-40% мита за всички турски стоки и визов режим докато се успокои Ердо или докато работливия турски народ не го нарита.
  • 20 Без име

    1 2 Отговор
    Само Ердоган, а що се отнася до тези гнусливи и мързеливи гърци,, да го духате,,.
  • 21 ЯАОЯАО

    2 1 Отговор
    А сега Европа да върне всички милиони турци гастербайтери, които Европа храни и им е дала работа на Ердоган, за да сме фифти фифти.
  • 22 Истината

    0 0 Отговор
    Пускай ги Ердогане!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта