Last news in Fakti
11 Март, 2020 3607

Да затворим ли "Пирогов" за болни от коронавирус?


  • Спас Спасков бивш директор на "Пирогов" Не говорим за затваряне на „Пирогов“ – част от болницата ще бъде изолирана, няма основание за затваряне. Има определено място, което да бъде под карантина и напълно изолирано, при поява на такива пациенти с коронавирус, те да бъдат разполагани там – в клиника, която ще бъде затворена за достъп. Въпросът не е да изпадаме в паника всички, а да станем по-дисциплинирани.
  • Проф. Милан Миланов бивш директор на "Пирогов" Ако имах власт бих затворил болниците "Пирогов" и "Св. Анна" - да не се приемат болни дори с най-малкото съмнение за коронавирус и да работят с останалите хора. Не знам в стая с колко болни е лежал болният от коронавирус, колко санитари, сестри са имали досег с него. Те всички влизат в карантина. В тази атмосфера изключително трудно работят моите колеги. Нито инсултите, нито травмите в София и в страната са по-малко.

    57 гласа
    19%
    81%
    238 гласа

Коментари

  • 1 666666

    46 2 Отговор
    Пирогов е специализиран много профилен спешен център.И според мен болните от вируса трябва да бъдат в инфекциозна болница или на друго място,а не там.
  • 2 ХИ ХИ ХИ

    19 2 Отговор
    А ГЕНЕРАЛНАТА ЛИНИЯ ДО ВЧЕРА БЕШЕ БОЛНИЦИТЕ НИ СА ПРЕ МНОГО ДАВАЙ ДА ЗАГРОБИМ ЕДНАТА ТРЕТА ЧЕ ДА ИМА ПАРИ ЗА СТАДИОНИ.
  • 3 gost1

    13 1 Отговор
    Но те и стадионите, залите и експо центровете ще станат болници при достигане на пика на тази зараза. Дано да са ни здрави медицинския персинал....
  • 4 gggw

    6 3 Отговор
    пожелавам на всичките за момента 78 процента да имат спешен случай... прост народ ей
  • 5 Епидемиолог

    6 2 Отговор
    Като се има предвид здравната култура и битовата хигиена на основния електорат, епидемията тепърва ще обхване големи маси хора. Много от тях не са осигурени и няма да ги лекуват адекватно. Затваряйте болниците. Траурните агенций да се подготвят за бум на търсенето в сегмента
  • 6 ковид

    2 6 Отговор
    всички които са против Пирогов да приема болни от вируса,ако ги лепне тях ще се наредят на опашка там,тъпо племе.

  • 7 Стоян Иванов

    10 1 Отговор
    Безотговорно е и ще е в болница като "Пирогов"да се приемат болни от коронавирус. По-елементарен начин се компрометира болницата и се извадиха 30 високо квалифицирани медици от персонала. Вероятно част тях ще са с положителни проби след седмица, а отделно вероятно и поне 1/3 от пациентите на отделението.Строг регламент и за София: да се приемат пациенти със специфична симптоматика само във Втора градска( не трябваше да се мотат цяла седмица, за да се юрнат едва днес да отделят един етаж), Инфекциозна б-ца и ВМА с общо около 130-150 болнични легла. Игра си играят някой, а като слушах днес ББ с дебелашките му приказки и самодоволство, никак не съм оптимист. До месец вирусоносителите по епидемиологичната верига ще са поне 2000-3000, а с тежки клинични прояви поне 150-200 души.
  • 8 чиче

    5 1 Отговор
    Болните от КОРОНАТА в КРАЙНИТЕ БОЛНИЦИ- 5 градска и Окрьжна.Щаба от ГЕНЕРАЛЕ е пьлна СКРЪБ
  • 9 вертеп

    0 0 Отговор
    конэликта е ясен
  • 10 SAAB

    2 1 Отговор
    Е как да ги затвориш главанак тъп.......нали вирусът може да бъде пренесен и от персонала........идвайки на работа !
  • 11 болници има ама затворени

    6 0 Отговор
    България е малка страна. Този вирус да предположим, че е създаден за да създаде втора икономическа рецесия. В бъдеще ще има подобни случай още много. Вместо да се закриват болници и да се събарят сгради да се използват за лекуване на вируси. Разделя се Бълтария на 4 парчета и във всяко парче се създава заведение за лечение на вируси. Потдържане на леглова база. Като няма войни що плащаме за армия и самолети? По този начин като има и грип хората ще са отделени от всички други, и болниците ще си работят нормално. Там ще се правят и изследвания, лабораторни анализи т.е. ще се правят и пари при анализ по поръчка от някой. В моя град в момента има едно закрито училище и сградата стои ей тъй. Нищо. А сградата е голяма. Ама аз съм прост и говоря фантазии.

    Коментиран от #13

  • 12 вертеп

    1 0 Отговор
    все тая!дали е затворена или не!!
  • 13 Дионтей

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "болници има ама затворени":

    То хубаво да се направят болници, но дали ще има персонал за тях. В провинцията знаеш ли, че всяка болница са останали едва 1/3 от сестрите, които трябва да работят. Другите ги няма, няма и кандидати за местата им. Една сестра работи в 2-3 отделения с много извънреден труд, защото няма кой. Много хора си мислят, че положението е нормално и сестрите искат някакви прищевки.
  • 14 Пирогоф не е

    1 0 Отговор
    инфекциозна болница! Направете временни такива близо до гета и ще решите едновременно няколко проблема от социална, демографска, финансова и политическа гледна точка ,... а и работни места ще създадете за санитари, траурни агенции, дърводелски ателиета и крематориуми

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта