17 Март, 2020 3391

Готова ли е Втора градска за коронавирус?


  • д-р Камелия Бачовска лекар от Втора градска борница в София Лечебното заведение не е подготвено да поеме болни от коронавирус. Болницата разполага с два дихателни апарата, като единият от тях е закупен преди 10 години, втора употреба и никога не е ползван. В болницата има по една тоалетна на етаж. Тук се казва че ще се лекуват леко болни, но никой не може да каже какво ще стане, ако те станат тежко или критично болни. Преди дни ни раздадоха анекс, в който беше записано записано, че сме готови да работим с инфекциозно болни срещу 600 лв. допълнително заплащане. Никой не е подписал анексите.
  • д-р Асен Меджидиев Български лекарски съюз Това, че е една болница не е подготвена не е нещо ненормално. В Китай създадоха болници за дни без да са готови със специалисти в тях. Трябва да се действа адекватно и бързо. Това важи за цялото общество и най-много за нас. Правителството има огромния ангажимент да оборудва тези лечебни заведенияОбществото очаква от нас да сме на първия ред. Няма нищо страшно в това да излезем и да се борим. Мога да кажа, че ние лекарите трябва да излезем от домовете си. Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас. Всеки един човек очаква от нас да го защитим.

    179 гласа
    79%
    21%
    46 гласа

Коментари

  • 1 реалист

    39 5 Отговор
    Правителството има огромния ангажимент как да оцелее, за да може после спокойно да си харчи откраднатото, извинете ... заработеното
  • 2 Borislav Popov

    24 1 Отговор
    Родната аристокрация се изпокри в именията си с натъпкани хладилници а обикновенните хора вълци ги яли. Като не сме подготвени защо нашите съюзници не ни изпратят маски или дихателни апарати. На Италия само Китай и помогна. Всяка коза за свой крак.

    Коментиран от #6

  • 3 Никой

    8 6 Отговор
    Осигурете им апарати, лекарства и предпазни облекла. Що да не подпишат анекса. И не разбрах за какво спорят двамата

    Коментиран от #24

  • 4 Ivan

    27 4 Отговор
    Болницата явно ще работи като морга. 600 лева допълнително възнаграждение - смях и подигравки с лекарите. Гащи -долу. Все да прецакаме хората, лекарите и т.н. Все да замажеме очите. Все да имитираме бързи и адекватни действия. Всичко е само цирк. Цялото управление е в това състояние. Прави са лекарите, държавата се подиграва с тях и после ще ги изкара виновни, че не искат да си вършат работата. Къде се скри Баце? И остави други да се оправят както намерят. Той е специалист по "усвояването", а не вирусолог. Като дойдат парите от ЕС ще се появи и ще каже, аз дадох толкова и толкова, аз определям кой ще живее. Къде е президента и парламента? Само гледат уплашено и ни подготвят да мреме безмълвни, както и живеем. Този вирус ще промени много неща ще прогледнат и слепите.
  • 5 Аз съм

    34 3 Отговор
    2-ра градска не знам дали е готова, а я кажете защо оставяте само държавните болници да се борят с вируса? Частните хрантутняци защо не приемат болни? Значи, като ги тъпче държавата с пари може, а като има пандемия ги няма никакви.
  • 6 ЕтоТоваЕясно

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Е че, 13 години в ЕС - ниет това го научихме, че всеки дърпа към себе си. Никой не зададе ЕС благотворителна организация ли е, че ще раздава пари на пострадали. Ало ... 30-ти държави от които 30 са със заразени... това означава че всеки ги внася тези пари, а после Германия/Франция ще каже на кого колко да разпределят. ЕС е игра на покер.... и именно защото хората знаят какво е ЕС, знаят че в такива критични ситуации Китай и разни други държави само могат да са адекватни и да осигурят помощ. Евроатлантизма нещо не работи когато стане напечено - текущата ситуация го показа.

  • 7 До д-р Меджидиев

    10 2 Отговор
    Не се сравнявайте с Китай!Длъжни сте да предпазите мед.персонал по световните стандарти!Прокуратурата да се самосезира и да влезе в държавния резерв!
  • 8 Dido

    16 8 Отговор
    В Италия очни лекари и зъболекари се включват в борбата с вируса!У нас всеки се дърпа!Да ни пази Господ от война!Тогава една рана няма кой да ти превърже ако не е специализиран лекар!! Да не говорим при химечска или ядренна атака!Т.с. да разбирам,че държават, респективно ние, трябва постоянно да поддържа достатъчно на брой обучени лекари за реакция при масово облъчени с радиация, при масово поразяване с БОВ, специализирани хирурзи за корени разкъсвания и поразени от шрапнели крайници!?! А аз, с изтреляни 60 патрона с Калашников, трябва да се явя при повикване и да пазя родината!А лекари обучавани 6-8 години,не може ли да се грижат за заразени от вирус! Срам и позор!

    Коментиран от #12

  • 9 Страха

    6 8 Отговор
    Страха е голямо шубе! Още не са им закарали един заразен, подготвят ги за дълбок резерв при усложнена ситуация, а те бягат!Никой не е казал,че при нужда няма да бъдат оборудвани и защитени.В момента това се прави за болниците които вече приемат болни!Те ще са резерв!!!Ама страха е голямо шубе!Никога повече няма да излезе Левски от този народ! Всеки егоизъм и пълния търбух на първо място!Никакви ценности няма този народ вече!

    Коментиран от #13, #25

  • 10 Майор Костов

    14 0 Отговор
    Борисов рече по 1000лв, но 400 вече са откраднати.
    Шайка не, ами ... шайка!
  • 11 Отец нафарфории

    9 1 Отговор
    Ако частните болници сега не се включат ги закривайте със закон ,не може всичко живо да ври и кипи а те да гледат сеир.
  • 12 За 600 лв

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Dido":

    Ще занесеш ли вируса у вас?! Като те сложат под карантина, кой ще се грижи за децата ти или за възрастните ти родители. Курназ си, щото си се скрил зад клавиатурата, да дращиш простотии. Я помисли какво ще стане и с пациентите, набутани в подобен обор? ЕДНА ТОАЛЕТНА НА ЕТАЖ. Само това е достатъчно, за да стане ясно, че въпросния куптор не става и за обор, а то и в момента се води "болница".

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Шубе

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Страха":

    За какви предпазни средства говориш, като на повечето места няма маски и ръкавици?!!! Въобще знаеш ли, какво е дереджето в т.н. "здравеопазване". И да ти ПРОШУШНА - Да се продадеш за 600 хартийки, не е геройство. Те хората и за това не са го подписали. В "болниците" в които се "приемат" "такива болни", персонала е арестуван и ще "живее" в "болниците" поне 20 дни. Ако ти се случеше на теб, не знам какъв "Левски" щеше да бъдеш. И да не ти дава Господ, да си "натъпчеш търбуха" като тези хора.

    Коментиран от #18

  • 14 не че нещо

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "За 600 лв":

    И сега ли се сетиха да реват? Болницата от миналата седмица ли е така?

    Коментиран от #15

  • 15 Не знам що за

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "не че нещо":

    "болница" е това и какво се е случвало до сега в нея, но и да са "ревали" от персонала до сега, едва ли е имало кой да ги отрази. Нали всички са зяпнали в устата на "бащицата". Сега случайно някой ги е отразил и такива, като теб веднага се наредиха да ги плювнат.
  • 16 Dido

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "За 600 лв":

    Ти разбра ли за какво става въпрос изобщо или коментираш на база 2 реда написани по-горе?!?! Болницата е предвидена за реакция при масово заболяване! Никой няма да бъде настаняван там докато не се напълнят специализираните болници! И ще бъдат оборудвани със съответната техника и предпазни средстава преди това да се случи! В момента те са насочени към болниците които в момента приемат болни! А тия там се разбягаха като кокошки само при мисълта!Гледа ли ги днес по телевизиите?! Проблема им, не е че нямат техника!А, че не били специалисти вирусолози!

    Коментиран от #22

  • 17 Хахото

    5 0 Отговор
    Довечера да не забравите да им ръкопляскате, даже им бийте и камбаните на Ал. Невски.
  • 18 Страха

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Шубе":

    Лекар се става за кауза! Не за пари! Като не им стиска да не са давали клетва! Да си лекар не е само да предписваш ненужни лекарства в мирно време!А да помагаш в такива ситуации! Нали всички мерки сега са най-вече да се предпази медицинския персонал. То за това ги бият през ден!

    Коментиран от #21, #23

  • 19 безпартиен

    6 0 Отговор
    Синът на мой близък е микробиолог завършил и работещ по специалността си в Холандия.Каза,че този вирус не може да бъде спрян с обикновените маски!Трябва такива със специален филтър т.е.противогаз с такъв филтър.Тези маски еднодневки не вършат работа,но от тях чрез държавна поръчка могат да се изкарат много пари-за възложителя и за изпълнителя!

  • 20 лайна

    3 0 Отговор
    боклуци
  • 21 Иди

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Страха":

    прачети Хипократовата клетва и пак пиши...
  • 22 В България

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Dido":

    специализирани болници по инфекциозни болести няма. Колкото до "оборудването"...., вярваш ли в Дядо Коледа?!
  • 23 Оставяйки на страна

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Страха":

    ,че хал хабер си нямаш от т.н."Хипократова клетва", искам да те информирам, че "задължението" на лекарите и медицинския персонал е да помагат на болните, а не да се самоубиват от глупост, в случая на т.н. управляващи. Кой те излъга, че някой пази медицинския персонал?! Няма елементарни предпазни средства. Шоуто пред камерите е за пред камерите. Реалността е груба и вулгарна и няма нищо общо с показваното по телевизора.
  • 24 соросоидни кърлежи

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Няма спор..Господин Асен от лекарския съюз иска да е доброволец дори и при тези МИЗЕРНИ УСЛОВИЯ, да го видим, няма лошо.А госпожата е съгласна той да замести напуснали мед.работници.Браво на Асен,само остава да видим дали държи на думата си...и ще ни защити.Дай боже. Амин.
  • 25 браво краво

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Страха":

    "Никой не е казал,че при нужда няма да бъдат оборудвани и защитени". За каква нужда говориш...По голяма нужда от това здраве му кажи..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 Бабун

    1 1 Отговор
    За всички тези, които така пламенно защитават лекарите,които напускат, представете си следната ситуация: някоя съседна държава обявява война на България и военните отиват и подават оставка, с мотива, че нямат противогази иии ко прайм

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта