18 Март, 2020 6626

Икономиката или хората?


  • Бойко Борисов министър-председател Ако не успеем да държим тази вадичка, която тече за бизнеса, а я спрем, ще убием икономиката и ще станем некоректни към другите наши контрагенти, които са извън България. Ние вече влизаме в дефицит, събрани пари лесно се харчат.
  • Иван Гешев главен прокурор Три дена продължавам да слушам: икономиката, икономиката. Какво е икономиката без хората, без родителите ни? За кого е тази икономика, ако не за хората. Икономика се възстановява, държава се възстановява...

    225 гласа
    32%
    68%
    457 гласа

Коментари

  • 1 Ало идиотите от снимката

    96 4 Отговор
    Къде бехте 30 години да оставите хората в мизерия нищета самоубииства емиграция а сега цирикате че видиш ли борим се за всеки живот😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #43

  • 2 az #Победа75

    85 3 Отговор
    Не гласувах за никого! В случая няма как да избереш по-малкото зло!!!
  • 3 Психиятъра

    80 5 Отговор
    Доброто и лошото ченге, страната на една и съща монета. Цирк за аматьори и профани ако им мине номера!!!
  • 4 КОНТРАТА

    59 4 Отговор
    Евтин скеч, сготвен в кухнята на Ц. Ц!
  • 5 Някой си

    59 5 Отговор
    Еднакво неадекватни са и двамата!

    Коментиран от #6

  • 6 Психиятъра

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Какви неадекватни, не виждаш ли че е стиковка единия да блесне на другия не му пука той си получи неговото!

  • 7 111111

    30 16 Отговор
    В случая Борисов е прав, всички заплати на огромната държавна администрация в държавата вземат пари от данъците, които плаща бизнеса. Ако бизнеса спре, няма заплати за никой, учители,пожарникари,армия,лекари,полиция,общини, области, няма пенсии, няма нищо. Е сега, че вируса можел да убие 1000 човека у нас, 7 милиона да умрем от глад ли?

    Коментиран от #21

  • 8 Лошо лошо лошо

    19 7 Отговор
    Този Гешефтов явно е садист мазохист !?
  • 9 дилема нема

    28 8 Отговор
    Кой се колебае... народе ???? Кое е важното- ПАРИТЕ или ЧОВЕЩКИЯ ЖИВОТ. Тук избора не е за конкретен човек а за човещината като качество-това ,което ни отличава от животните. Икономиката хората винаги могат да я възстановят, но починалите -икономиката не може да ги върне от гроба!
  • 10 Божинов

    21 3 Отговор
    Защо ПРКУРАТУРАТА, обвинителите в държавата, се изказват за КОРОНА ВИРУС? Каква по дяволите е връзкта??? Гешев иска да вземе властта и да станем прокурорска република.
  • 11 Русенец

    18 3 Отговор
    2-ма лаика си говорят за вируси ! Те самите са вируси, много по опасни от Вируса на Короната или Короната на Вируса !

    https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa-kade-barkat-shtabat-politicite-i-geshev?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
  • 12 Край

    20 5 Отговор
    Няма такава дилема. Икономиката и хората са едно и също нещо. Убивайки икономиката -убиваш хора.
    Ниските пенсии, лошото здравеопазване ниските доходи също убиват. Даже по ефикасно от коронавируса.
    Кой е Гешев - домогва се до нещо различно от главен прокурор. Внимавайте хора.
  • 13 Резерва

    23 1 Отговор
    Аз съм млад човек и не съм живял през времето на комунизма, но баба ми е била медицинско лице в инфекциозно отделение. Да попитам господа управляващите, къде ни е държавния резерв и защо се оказахме без елементарни маски и дезимфектант като уж сме по добре от всякога. Няма държава, няма правителство а само частни интереси. Виждаме и европа се лута накъде да хване а заплатките им си вървят по 30 хиляди евро на човек а едно решение немогат да вземат и нямат процедури за тези ситуации. Само проектчета и кражби.
  • 14 бай ой

    27 2 Отговор
    Нали купиха 8 фърчила за 2 млрд. сега с тях да избият коронавируса

    Коментиран от #17

  • 15 Геш

    5 18 Отговор
    Да се обяви военно положение и президента да поеме управлението на страната. Цялата власт да се съсредоточи в ръцете на прокуратурата. Да се наложи пълна карантина с военна блокада на селищата.
  • 16 Ели

    17 1 Отговор
    Гешев да не се прави на доктор вирусолог а да разследва кой продаде апарати за командно дишане от държавен резерв на безценица. Не се самосезира? Да не би пак НАШЕ момче? Ееее стига.
  • 17 бай Шиле

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "бай ой":

    Ти пък какво разбираш,бе? Срещу още два милиарда, Ф16 ще бъдат снабдени с ракети "въздух-вирус".А дали ще дойдат е съвсем друг въпрос.
  • 18 Тъпчо

    8 5 Отговор
    Алооу Гешев, без икономика ще сме като Мозембик и Судан и хептен нема да ема как да се справим с епидемията. Требат пари за тая работа.
  • 19 Бобо

    6 3 Отговор
    Ейй до всички в парламенту. НИЕ ИСКАМЕ ЗДРАВЕ ЦЯЛ ЖИВОТ СМЕ СИ БЕДНИ ИКОНОМИКАТА СИ Я НАВРЕТЕ ОТЗАДЕ. ИМА И ЧУЖБИНА ТУКА Е ГЛАД НЕ НИ ТРЕБВА ВАЩА ИКОНОМИКА. И вие не не ни требвате и без паршамен ще оцелеем...
  • 20 Трагедия

    3 0 Отговор
    Каква икономика ,какъв народ.Ние Държава нямаме.
    Гледайте какво правят в СМакедония хората,а тука цените двойни на стоките от първа необходимост(не говоря за маски и спирт).
    Само се моля ония от горе да има милост към нас,иначе няма кой!
  • 21 Fenasi Kerim

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "111111":

    Да умрем от глад ли? А защо милсиш, че ти точно няма да си от "1000-те" убити? Тогава друга песен ще е пееш!
  • 22 ЦИНИЗЪМ

    7 1 Отговор
    ПРАВЯТ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ! ТОВА Е ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ И ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА!
  • 23 ФАКТ

    2 8 Отговор
    леле хора колко сте изпростели..каква е тази омраза към политиците какво е това 4удо...сега ще излезе 4е Бойко е виновен и за този грип..както сте я подкарали най вероятно е виновен и за грипа в китай..сигурно той го е разпространил там..моля ви спрете с простотиите..хора си взеха нормални мерки..никой не ви е забранил да излизате от вкъщи или да си живеете..знам 4е сме свикнали да скитосваме напред назад..но имайте предвид 4е ние сме само 4 до 5 000 000 народ..и малко или много сме ограни4ени..а има държави в момента и то не са една и две..в които живеят 10 пъти по толкова народ..и те също са ограни4ени..и те са недоволни..на никой не му се стои вкъщи но по добре 1 -2 или 3 месеца скука..вместо да настъпи някой хаос и тогава съвсем да превъртим..ясно е 4е ще се отрази на икономиката..но колкото по бързо отшуми този грип токова по малко ще са иконими4еските загуби..така 4е не изпадайте в депресия...молете се на бог пове4ко нещата да минат по бързо..хората които не вярват в своя създател ве4е станаха прекалено много..и е нормално бог малко да ни покаже кой командва парада..ама на вас явно не ви идва акъла..мислите си 4е живота се въррти около вас..а не е така..

    Коментиран от #29

  • 24 ФАКТ

    1 3 Отговор
    не си мислете 4е да управляваш цяла държава пълно с крадци е лесно..сами се поставете на негово място.той краде..вси4ко по край него крадат..народа в държавата краде..вси4ко е само крадци..всеки кой каквото може да вземе..взима и из4езва..вси4ки сме така..но се сърдим на Бойко..защото той краде най много..ами нормално..там има най много пари..и вие да бяхте там и вие щеше да сте същите крадци ако не и по големи..на никой не му се иска да слага под карантина цяла държава или един град..но се налага..мислите ли е 4е е по добре да застане пред телевизора..по4вайте да си правите кой каквото си иска..разболявайте се..мрете..дреме ми..това ли искате да ви каже..предполагам тогава ще го аплодирате..вси4ки държави по света правят някакви ограни4ения..за едни този вирус е лъжа за други истина..но това кой в какво вярва няма зна4ение..де да са прави тези дето казват 4е вируса е измислица..но..някак си не ми се струва така..
  • 25 ФАКТ

    3 2 Отговор
    .дори съм обеден 4е в България има много пове4е болни от колкото ни казват.по простата при4ина 4е много от болните .примерно кашлят..или имат някаква лека температура..но това не им пре4и по някакъв сериозен на4ин..и си стоят вкъщи..защото просто се страхуват да отидат да се прегледат за да не им каже някой 4е имат този вирус..а дефакто дори и да ви кажат 4е го имате..няма нищо страшно..като при вси4ки вируси това минава..е може да минава малко по продължително примерно..но минава..при други може да се влошат нещата и да се наложат по сериозни мерки..трети може и да си умрат....но..каквото и да се слу4и от тези три неща ние не можем да ги предотвратим..така ни е писано..каквото има да се слу4и то ще се слу4и ..дори и аз самия кашлям от седмица ве4е пия най разли4ни антибиотици но.никакъв ефект..не знам какво ми е..обикновена настинка ..грип коронавирус..каквото и да е то..но затова си стоя вкъщи и не контактувам много с хората да не кажа хи4..докато това отмине..поне според мен..дори и да имам някакъв такъв вирус..поне да пазим околните..
  • 26 ФАКТ

    1 3 Отговор
    може и аз да имам някакъв подобен вирус..но след като поне за сега се 4увствам добре..не виждам смисъл да ходя да се изследвам и да ми кажат 4е имам такъв вирус да ме натресат на някое легло някъде и да ме лекуват..като тежко болен..при положение 4е може да има хора които може наистина да се нуждаят от по сериозна помощ...4есно казано хи4 не ми пука ако отида на лекар дали ще ми кажат имам ли вируса или не..искам да кажа 4е и ако вие сте на мое положение..имате настинка ..кашляте по някаква си при4ина ..за по сигурно си стойте вкъщи лекувайте се там с някакви неща избягвайте да говорите с приятелите си..и се надявайте вси4ко да отшуми..пък ако евентуално нещо ве4е се по4увствате по зле..тогава отидете и се прегледайте..просто си мисля 4е ако отидем вси4ки кашлящи ..и туко виж ни изкарат вси4ки с тоя вирус и утре кажат по новините 4е има 1000 болни..и хората съвсем ще отка4ат..ще се шашнат тотално..излишно е..поне аз така виждам нещата..
  • 27 ФАКТ

    3 2 Отговор
    ..живейте си нормално..и ако нещо сте настинали..но не знаете какво ви е..просто си стойте вкъщи и не общувайте с познатите ви..за да не прехванат и те..какъвто и вирус да имате..пък когато се по4увствате по добре..и отминат симтомите на настинката ви..излезте и се разхождайте....а пък ако усетите някакви усложнения просто отидете в някоя болница..просто ако всеки леко болен тръгне да лежи по болници..едно 4е ще заемем местата на хора които наистина се нуждаят от по сериозно ле4ение..и второ моментално на ве4ерта ще кажат 4е болните са станали с 10 100 или 1000 пове4е болните..излишна е тази паника..нека просто казват колкото са тези по сериозно болните..които са с усложнения...като ни казвате броя на болните..без да отбелязват кои имат усложнения и кои са просто настинали...а това има голямо зна4ение..за психи4еската нагласа на народа..
  • 28 ФАКТ

    2 3 Отговор
    това е моето мнение по въпроса..на който му харесва ок..на който не..пак ок..но мисля 4е хората които всяка ве4ер ни съобщават за бройката на болните от този вирус..трябва да спрат..нека просто да ни кажат броя на хората с усложнения...защото ина4е народа ве4е се е стресирал и си мисли 4е всеки който диагностицират с такъв вирус и хоп умира..няма такъв филм..така 4е просто нека престанат да ни казват колко болни има от този вирус в България...ясно е 4е са много пове4е от тези дето те са открили..по простата при4ина 4е пове4ето хора които са болни в момента се притесняват да отидат да ги изследват..защото ги е страх..самата дума ги плаши..недейте така..обяснете на хората..4е няма нищо страшно да ви кажат 4е имате този вирус..лошо е ако има някакви осложнения..не се депресирайте за нищо..просто тези дето всяка ве4ер по телевизията ни плашат с този вирус трябва да уто4нят 4е вируса не е на 100 процента смъртнососен..не е и на 50 дори..и няма нищо страшно да ви диагностицират с този вирус..много по страшно е да ви диагностицират с друг вид болест...която наистина е смъртноносна..просто моля вси4ки болни..от какъвто и да е вирус..стойте си вкъщи докато се излекувате..после скитосвайте където искате..
  • 29 ТАКА ДЕ

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ":

    ХОРАТА НЕ СА ИЗПРОСТЕЛИ!
    НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!
    ИЗПИСА 1 ЛИТЪР МАСТИЛО ЗА ГЛУПОСТИ!
    ДА, ЛЕСНО НЕ СЕ УПРАВЛЯВА, ОСОБЕНО С КРАДЛЬОВЦИ, НО ВСИЧКИ КРАДЛЬОВЦИ ГИ Е НАЗНАЧИЛ В УПРАВЛЕНИЕТО ББ И ГИ ТЪРПИ /ЗАЩО ЛИ?/, НЯМА НИТО 1 ОСЪДЕН ОТ ТЯХ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ, А НАПРОТИВ - ВСИЧКИ ГИ НАПРАВИ ШЕФОВЕ НА КПКНОМПИ, ПОСЛАНИЦИ, ШЕФОВЕ НА АГЕНЦИИ, ИНСТИТУТИ И Т.Н.
    ТОВА НА КАКВО ТИ МИРИШЕ, А - ВСИЧКИ СА В КЮПА, ВО ГЛАВЕ С РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ!
  • 30 КУБРАТ

    2 0 Отговор
    крадци да се разчекнат на 2 коня
  • 31 АСПАРУХ

    2 1 Отговор
    Тиквоча набит на кол
  • 32 БУДА Е ЛЪЖЕЦКРАДЕЦ

    3 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИКА БУДА,ПО ДУМИТЕ НА ЙОВЧЕВ Е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН, КАЗА ГО В ПАРЛАМЕНТА, БУДА КАЗА, ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА СА БЕЗДЕЛНИЦИ, САМО ПРОСТ ЧОВЕК КАТО ВИНЕТУ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО ПОДГОТВЯ НИ ДА ОКРАДЕ НАРОДА ПРЕЗ ТОКА, ВИНЕТКИТЕ БЯХА 46лв,, БУДА ГИ НАПРАВИ 97лв. ТЕЖКО МУ КАТО ПАДНЕ, ПРЕЗ ГАЩИТЕ
  • 33 Audi

    2 0 Отговор
    Плащат от резервните 10 млрд по 75 % от заплатите на всеки , без значение дали работи в частна фирма или е държавен/общински служител. Тези пари са събрани от данъците на всички и така е най-справедливо. Без осигурителни данъци за периода. Този модел са приели повечето европейски държави.
  • 34 А ДАНО ВИРУСА

    2 1 Отговор
    НАМЕРИ ВИНЕТУ И ОТЪРВЕ ЦЯЛА БГ., ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ
  • 35 Я ПА ТОЯ

    4 1 Отговор
    БУДАВИНЕТУ ПРОГОНИ НАД 2 мил. СЪНАРОДНИЦИ В ЧУЖБИНА, ОКРАДЕ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА, АСВАЛТА НА Т. ЖИВКОВ ОЩЕ СТОИ, А НА БУДА АСВАЛТА Е САМО СПОМЕН, ФАКТ
  • 36 Driving pleasure

    0 0 Отговор
    Отказвам да повярвам че има глупаци подкрепящи малоумията на Гешевтов! На него не му влиза в работа да дава акъл. Няма никакви правомощия относно вируса!
  • 37 ИХААААААААА

    3 0 Отговор
    ХОРАТА ПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, А КРАДЦИТЕ ГИ КРАДАТ
  • 38 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    Мутрата гешев тряба да бъде спрян и да му бъде повдигнато обвинение за насаждане на паника!!! Рядко отвратителен и вреден боклук се оказа тоя престъпник!!!

    Коментиран от #40

  • 39 2233

    3 0 Отговор
    Среден пръст и за двамата олигофрени.
  • 40 Компира

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Driving pleasure":

    Гласувах за Гешев. Нарочно, за противопоставяне. За да разбере Буда колко е сбъркал с него.
  • 41 123

    1 0 Отговор
    https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa-kade-barkat-shtabat-politicite-i-geshev?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
  • 42 ТОДОР ЖИВКОВ

    1 0 Отговор
    тия крадци са за заттвор
  • 43 ддд

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ало идиотите от снимката":

    лъжат не ги слушай от вируса са умрели 2 човека откакто го има а от катастрофи умират по 2 човека всеки ден но не забраняват колите
  • 44 ТОДОР ЖИВКОВ

    2 0 Отговор
    За шест месеца БЪЛГАРИЯ ще цъфти без вас боклуци
  • 45 unknom

    1 0 Отговор
    Първо са хората. Но после хората без икономика ще има много повече жертви. Няма да ги има в статистиката но ще има. Товаа ее труданата задача за оправляващите да намерят вариант и за двета!
  • 46 кирката

    1 0 Отговор
    Бой у кратуните
  • 47 нали така

    0 0 Отговор
    Какви специалисти се търсят? Понеже съседната статия няма коментари, пиша тук. Ами за борба с епидемията трябват предимно полицаи, военни, прокурори, държавни служители, общинска и всякакъв вид администрация, секретарки, данъчни и тол инспектори, генерали, пожарникари, депутати, министри, общински съветници, партийни членове и електорат, спортисти и спортни мениджъри, олигарси, земеделски милионери, управляващи еврофондове, индо-българи с фалшиви телкове и т. подобни.

  • 48 ТИКВАТА

    1 0 Отговор
    ЩЕ УМРЕ У БАНСКО от лакомия
  • 49 дрън дрън

    1 0 Отговор
    Що за простотия? Хората правят икономиката. Аз не съм чул заводи сами да са се построили. Или лекарства сами да са се изобретили. Същите тия дето казват че здравето е най-важно след тази ситуация ще искат пари , обезщетения а те откъде ще дойдат никой не го интересува. Парите не идват от небето. Управниците знаят що няма пари у държавата ни. Корона вируса не е проблем. КТБ, Пеевски, Доган, студен резерв, булгартабак, виваком, ковачки, ток, вик, чужди вериги магазини, обществени поръчки, субсидии...............ето ти дупки за течене на пари.
  • 50 Бачо

    1 0 Отговор
    какъв конфликт бе? тия са едно и също. Милиционери. Неграмотници
  • 51 Шашавелчо

    0 0 Отговор
    За съжаление съм съгласен с Боко тиквата.Каква била икономиката без родителите ни...абе глупаци в света за 2 месеца са умрели по-малко от 10 хиляди души, най-голямото огнище в Китай е овладяно, вече имат по десетина случая на ден, и то са хора, които най-вероятно ще излекуват.А замисляли ли сте се какви ще са последствията за живите...смъртта на тези 10 хиляди човека?
  • 52 Сталин

    1 0 Отговор
    Фалирахме не за първи път след една година ще има още един милион емигранти.Италия ,Германия и Франция ще си стъпят на краката ние Не.
  • 53 Лех Валенса

    0 0 Отговор
    Само истински генерали могат да спасят положението в тази страна. Стигат двама, например единия да се казва General Motors(GM) а другия General Electric. Армия от квалифицирани кадри и желязна образователна система.
  • 54 Н стоименов

    0 0 Отговор
    Няма как да избера между тия двама пръдльовци
  • 55 1122

    1 0 Отговор
    Сега е моментът прокуратурата да събере ОТКРАДНАТИТЕ пари от държавната хазна и разпределени между крадците.Тия приватизации с които разграбваха държавата и изчакаха да минат 30 години,сега всички които са УЧАСТВАЛИ в тая ХАЙДУШКА приватизация да се разследват,от къде са натрупали тия пари и всичко да се КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, ПАРИ ОТ ДРУГО МЯСТО НЯМА ДА ДОЙДАТ.ПРОВЕРЯВА СЕ ВСЕКИ С КОЛКО ПАРИ И ИМОТИ Е БИЛ ПРЕЗ 1989 ГОДИНА КАКВО Е РАБОТИЛ,КОЛКО Е ПОЛУЧАВАЛ ОТ РАБОТАТА СИ,И КОГА Е ЗАБОГАТЯЛ ОЧЕВАДНО ! По този начин ще излязат на светло кой с какво е ОЩЕТИЛ,ОГРАБИЛ държавата.Да се отмени давноста от 1989 година до сега и парите ще влязат в държавата ,а кразците в затворите!А ДА ВИ ВИДИМ КОЛКО ВИ СТИСКА СЕГА,кое ви е по скъпо? Българския народ или паричките ви ?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта