Last news in Fakti
01 Юли, 2020 9880

Иде ли краят на европейската цивилизация?


  • Проф. Емануел Мутафов директор на Институт за изследване на изкуствата Превръщането на един от символите на християнството, посветен на Божията премъдрост, в обикновен молитвен дом за изповядващите исляма без адекватен собственик, би представлявало край на европейската цивилизация, която постепенно става жертва на собствения си неолиберализъм, подчинен единствено на печалбата и изгодата от евтината работна ръка на гастарбайтерите. Вероятно затова Европейският съюз мълчи.
  • Реджеп Ердоган президент на Турция "Света София” няма вече да бъде наричана музей, а джамия. Статутът ще бъде променен. Тези, които си мълчаха, когато Ал-Акса беше атакувана, потъпкана, със счупени прозорци, не могат да ми кажат какъв ще е статута на „Света София".

    834 гласа
    94%
    6%
    47 гласа

Коментари

  • 1 Да, краят идва

    115 4 Отговор
    Ами който се занимава с джендъризъм, докато цветните се плодят и нахлуват през границата, не го чака светло бъдеще! Западната Римска империя е паднала по същия начин.
  • 2 Мой

    37 12 Отговор
    Китай имат 100 годишен план за световна доминация и до сега не срещат особена съпротива в прилагането му. Европа е слаба, защото още не е силно обединена, но за край на цивилизацията е прекалено да се говори. САЩ са в тежка вътрешна криза, а Русия няма план за след Путин.

    Коментиран от #6

  • 3 реджеп иведик

    63 4 Отговор
    тогава джамията в софия да стане църква св; софия , па сте помислин за другите кули който никнат из паланките , кво щте кажеш ердоганчооо .

    Коментиран от #24

  • 4 ахоихо

    42 5 Отговор
    Не може най-големия някога,както и сега,макар,че не е действащ християнски храм да бъде поругаван по този начин!Да сте видяли джамия да се превръща в църква?!?Историята помни,как арабаби и османци са спирани-Хан Тервел,Поатие и Карл Мартел,Виена,Черномен,Плочник,Кръстоносните походи и т.н.Рдоган си мисли,че е велик,но като се появи русия чичко и се посира.

    Коментиран от #25

  • 5 CFC

    36 12 Отговор
    "европейска цивилизация"!? Сбирщина от наркомани и проститутки...

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мой":

    Европа е обединена но няма потенциала на Китай;) застаряващо население без иновативни възможности.

  • 7 Реалист

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "CFC":

    Както и българия + матриял и човешки амбалаж:)

    Коментиран от #12

  • 8 Присмехулник

    21 2 Отговор
    Да се събират Ердоган и Тръмп и на почивка на остров Алкатраз.....
  • 9 Jack Bauer

    30 9 Отговор
    Идва краят на цялата човешка цивилизация, щом като през 21-ви век се делим на християни, мюсулмани и не знам си още какви вероизповедания. Повече от ясно е че "Бог" няма във вида в който е описан от религийте. За какво е всичкото това разделение. Но явно и "Църквата" и "Джамията" не пускат кокала така лесно след като 2000 години доят хората и лапат здраво без да работят.

    Коментиран от #22

  • 10 Дългият

    28 2 Отговор
    Защо Ватикана не излезне със становище по проблема

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 CFC

    26 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    В България комбинацията е взривоопасна: местната наглост, мързел и завист в комбинация с пороците на Запада, защото ние прихващаме само най-лошото от тях...не взехме нито от дисциплината на немеца, нито от естетиката на французина, нито от културата на италианеца...вместо това: внос на дрога, поп и техно култура, секс туризъм, бежански орди, които сме длъжни да отглеждаме и все по-превъртял и агресивен народ....
  • 13 Защото

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дългият":

    Света София е била православен храм, а не католическа катедрала.
    По-интересно е какво е мнението на Вселенския патриарх, а също и това на руския патриарх след като руснаците се изживяват като трети Рим.
  • 14 Нема лабаво

    17 2 Отговор
    Да припомня, че през 2013г родни политици се опитаха тихомълком да поднесат на тепсия на Турция имоти в България заграбени от Османската империя по време на турското робство, които Турция счита за свои. От ДПС, БПС и Атака беше предложен законопроект за Изменения в Закона за вероизповеданията според който всички религиозни институции стават автономни, като за тях гражданските закони и конституцията не важат. Така се опитаха да дадат права на мюфтийствата да изземват всички имоти които считат за свои.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Истината

    15 1 Отговор
    Европа ще е интересна единствено докато все още е богата.....След като бъде ограбена през социалните фондове и финансите се изчерпат от поканените нашественици и благодарение на собствената си ТОЛЕРАСТИЯ ще бъде затрита етнически....Следващите ще са Китай......нищо не произвеждащите и постоянно плодящи се общества в световен мащам се умножават....и ще искат наготово да усвояват ресурси а следващата богата общност ще е Китай....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор


  • 18 потребител

    31 1 Отговор
    Специално за България идва краят! След като новините на турски език (в коя друга държава го има) по БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ от вчера ги гледаме не от 16ч. в новинарската емисия,а в 12ч.на обяд в централната новинарска емисия!Просто започвам да се срамувам че съм българин! А заради този Кошлуков,който е разрешил тази гавра с българщината бих върнал най-тежкото наказание!
  • 19 wgw

    6 1 Отговор
    Пример е великата и самозабравила се Византия. Просто историята се повтаря, но на друго място.
  • 20 1122

    4 1 Отговор
    Малко му остава на Ердоган да си разиграва коня.Според пророчествата държавата му ще се раздели на четири части и ще изчезне като такава от лицето на земята,НО народът му всеки ще си отиде в своята си държава кюрди,иракци,християни....,Истанбул ще стане отново Константинопол и ще се управлява от ЕС, Русия и Гърция,която ще си ВЪЗСТАНОВИ териториите и завзети от турците,и Армения ще си прибере хората и териториите.Така,че и да скача и да се преобръща ако ще ,това което е писано ще стане ами поне да не се вземат невинни жертви защото после те ще лежат на съвестта му ако изобщо я има!

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 Haters gona hate

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Jack Bauer":

    Разделяй и владей !
  • 23 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "1122":

    Докато българина чака Турция да изчезне тя стана 83 милионна мощна държава! А тука индийците ни завладяват! И кой по дяволите е този Мутафов? Ердоган е известен в цял свят!
  • 24 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "реджеп иведик":

    Какво общо има българина със света София? Света София е построена от римски император!
  • 25 Много неудобна истина

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ахоихо":

    Ердоган си е велик! Само кръгъл глупав може да твърди обратното! И си тръгнал да го плашиш с най- добрия му приятел Путин! Който му продаде най - модерната си ракетна система и му строи атомна централа!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта