Last news in Fakti
26 Юни, 2021 6080

Старата или новата Dacia Duster?


  • Dacia Duster facelift - През изминалата седмица от Dacia представиха новото поколение на кросоувъра Duster, което внесе актуални промени за моделната 2022 година и промени светлините и решетките на SUV-то.
  • Dacia Duster pre-facelift - Второто поколение на кросоувъра е на пазара от 2018 година, като очаквано спечели доста фенове, както у нас, така и в цяла Европа и е доста често срещана гледка по улиците, предлагаща висок клиренс и задвижване на четирите колела.

    212 гласа
    85%
    15%
    35 гласа

Коментари

  • 1 Щурец

    63 14 Отговор
    Честно казано Дъстърът е симпатичен на снимка. Обаче реших да отида до представителството в София, за да го видя на живо. Отворих вратата и надникнах в салона. Първото нещо, което ме отблъсна е евтината пластмаса. Даже в Москвича 12-ка на дядо ми като натиснеш таблото с пръст усещаш някаква мекота заради пяната, която е под изкуствената кожа на таблото, а в кола, произведена 2020 те обгръща само твърда, долнопробна и евтина пластмаса. Освен това багажникът ми се стори малък и тесен за размерите на тази кола. Честно казано имах по-големи очаквания. Най-новата Дачи СтепУей ми допадна доста повече като дизай, но за съжаление двигателите са прекалено малки. В комбинация с всичко изброено до тук + изключителното безразличеие на дилъра ме отказаха от тази марка.Нито ми беше предложено да направя тест драйв, нито успя да ме убеди да си я купя. В други представителства ми даваха ключа от колата и ми казваха: "Отивай да караш и после ще си поговорим".

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 2 Дядо курти от село Пиперково

    32 13 Отговор
    За цената на Дъстара,може да се вземе Кия-ниро,или спортист,който са 1000 пъти повече коли от това нещо...
  • 3 Bayrische Motor Werke

    13 62 Отговор
    Пълен боклук са и двете ,ако искаш кола купи си BMW X 5

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Гост

    39 2 Отговор

    До коментар #1 от "Щурец":

    Абсолютно вярно.Тия в представителствата,явно някой ги е надъхал,че предлагат Mercedes...Да ама румънски,и на три цилиндъра.
  • 5 До 1

    26 25 Отговор
    Дачията се продава сама, затова вече дилърите не си дават зор. За 4 та година поред е най-продаваната в България. А пластмасата е вече е норма във всички нови коли. В Туарега последно поколение има същата пластмаса. Само който не се е качвал, би отрекъл този очевиден факт.
  • 6 Видял

    31 30 Отговор

    До коментар #1 от "Щурец":

    Пич ти за СУВ чиято средна цена за нов е около 35 000 какво очакваш , ръчно ушита телешка кожа и махагон ли ? Така , че цената определя качеството . Хората са се постарали да направят достъпен автомобил , чиято цена се равнява на някой 10 - 12 годишен варел със " скъпа " пластмаса на 300 - 400 000 км. та и повече . Та в общи линии си се изказал малко неподготвен ...

    Коментиран от #10, #12


  • 7 шофйор

    14 9 Отговор

    До коментар #3 от "Bayrische Motor Werke":

    Ако искаш кола купи си ландкрузър
  • 8 де ме извинява сектанта, амааа

    31 10 Отговор

    До коментар #1 от "Щурец":

    Ами, ако тия от дачия ти дадат ключа и покараш, още по-бързо, ще избягаш хаха Тази "политика" на дилъра се нарича "варненска продажба" с безразличие ти внушават, че си "много малък" за великата им стока хаха Добре си постъпил, отдели малко повече динерос и си вземи нещо хубаво и здраво вместо да се возиш в кофичка от кисело мляко!
  • 9 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bayrische Motor Werke":

    ха-ха
  • 10 Буко Баламата

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Видял":

    Ти па да не се засегна.
  • 11 Хитран

    9 5 Отговор
    Курник или кокошинник това е въпросът.
  • 12 майстора

    12 16 Отговор

    До коментар #6 от "Видял":

    И какво като са на 300 - 400 000 км. ?? Мене това не ме притеснява Ако има проблем правя ремонт на мотора и после си карам истински автомобил с нов мотор добър комфорт и хубави пластмаси

    Коментиран от #13

  • 13 Българин

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от "майстора":

    Ха-ха-ха маасторееее ясен си ми една кола да ме е само двигател... То ако беше така нямаше да се произвеждат нови коли . Щеше да се произвеждат само ремонтни комплекти за двигатели и карай на воля ...

    Коментиран от #14, #15

  • 14 майстора

    6 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Мене ремонтите не ме притесняват. Тебе като те притесняват си е твоя работа. Въпрос на възможности
  • 15 малчо

    15 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Нови коли се произвеждат, защото това е бизнес, а не защото старите не са годни. С това мислене ако си пубер на 15 години е разбираемо, но ако си по-голям положението е плачевно.
  • 16 Иванкин

    4 7 Отговор
    Смяна на предните седалки и обшиване на таблото с кожа е нищо работа, за който жела, да му стане по-премиум. При желания може да се качи двигател и скорости от F31 N47 184 коня
  • 17 СЕКТАНТТТТ

    2 1 Отговор
    СЕКТАНТ къде си, Щурец (1) не е почитател на дъстара я веднага му разкажи.....
  • 18 милен

    4 1 Отговор
    Това някаква игра ли е? Нещо от сорта открийте седемте разлики.
  • 19 Toko

    8 2 Отговор
    Нещо не разбирам !!! Коя е новата Дачия ?И какво и е новото ? Стига това е не сериозно !!! За 40 000 лева имате ли представа какъв СУВ може да се закупи ??

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Сергей

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Toko":

    За 23 999 съм купил чисто нова Лада Нива. Дълга база. Страхотен СУВ. Удобен. Тих. Няма чупене. Няма ремонти. Качвам се и карам

    Коментиран от #22

  • 21 пострадал

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "Toko":

    За 8500 купих Хонда ЦРВ 2006. Побеля ми косата от ремонти. Подведох се по акъла на приятел. Мислех че ми дава добър съвет. Хонда никога повече

  • 22 Toko

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Сергей":

    ОпААА ъъъ У студиото имаме НОВИНА !!! .... ЛАДА НИВА тиха и удобна , про това дъъълга база! Разкооош!!!
  • 23 Дачия

    2 3 Отговор
    Купих си Дачия нова за да си возя алабаийте на ветеринар махнах задните седалки иначе има s63amg имам rs6 имам g800 brabus не спират да ме гледат по сфетофарите само плащам с Дачията кога съм без песовете мислат че съм бачко много ми е удобна не съм и сменял маслата никога и нищо и няма любовницата я наказвам с нея кога ме дразни я свалям от cayena и я слагам на дачията ама не смее да шукне и са и на жената ше купя Дачия че от как се оправи мн и се дигнаха акциите така че хора които че гледат по сфетофарите кога съм с гъзарските и си ядът ноктите от яд да не коментират дачията аз съм прост селянин с мн пари наследства схеми т.н обаче все повече започвам да заобичвам ефтините жени иефтините коли

    Коментиран от #25

  • 24 666

    9 1 Отговор
    За кола се дават 10 процента от парите които притежаваш!

    Коментиран от #28, #29

  • 25 БАЙ ИВАН

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Дачия":

    ЗАЩОТО СВЪРШВАТ КИНТАРИТЕ БАЦЕ , АЗ ИМАМ КИНТИ НО КАРАМ САМО МИТ.....ШИ
  • 26 Пешо Бедняка

    2 0 Отговор
    Според конфигуратора Дъстер с повечко екстри, по-мощен мотор и 4х4 гони 40-45 хил. лв. Ако някой от желаещите да си купят такъв автомобил си направи труда да погледне в Ютуб краш теста на въпросния Дъстер и особенно ако гледа страничния удар в стълб (как стълба премина през половината кола) би трябвало да се откаже. На същия тест автомобили които са на около 15 години и сега струват 8-20хил. лв. (VW Touareg, Audi Q7, Mercedes ML 2006+, BMW X5 2006+ и др.) се справят в пъти по-добре, тъй като в проектирането и прозводството им са вложени много повече средства отколкото за Дачията. Защо човек да не спести до 35 хил. лв. и да кара автомобил който по нищо не отстъпва на Дачията, даже я превъзхожда по комфорт, динамика и безопасност ?

    Коментиран от #27

  • 27 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пешо Бедняка":

    Подкрепям на 101 % - от личен опит при търсене на нов автомобил и опит да "конфигурирам" Дъстер с екстри, които всъщност при други марки са включени в ценови пакети. Добре конфигуриран "Дъстер" категорично надхвърля 41 хил. лева. Обаче, когато се качиш и най-вече, когато го подкараш - "Дустера" си истава "Дачия"!
  • 28 сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "666":

    Ще давам колкото искам. Аз решавам как ще си харча парите
  • 29 еее

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "666":

    На теория е така, но на практика в България не е така. В предвид, че масовия българин разполага с много малко пари, тези 10% какво означават, че трябва да си купи кола за 700 лева ли??

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта