Last news in Fakti
28 Юни, 2021 2330

Ще има ли достатъчно машини за гласуване в чужбина?


  • Цветозар Томов говорител на ЦИК Машините за вота в чужбина са налични, от днес започва изпращането им. Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да създава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване. При пробите в ЦИК най-продължително беше времето на човек на близо 100 г. – 4 минути и 11 секунди. Това време се оказва достатъчно и за най-неориентираните, за да дадат вота си.
  • Стефан Манов член на Обществения съвет към ЦИК Ние сме вече в ключов цайтнот относно машините за гласуването в чужбина. Почти нищо не върви по план. Тези избори са едно огромно предизвикателство. ЦИК стартира с летящ старт с невероятно натоварване. Тя е лошо организирана. 100 машини за страната са 3 средно на избирателен район. Това няма да позволи в рамките на десетина дни хората да пипнат и видят една машина.

    135 гласа
    80%
    20%
    33 гласа

Коментари

  • 1 Хахаха

    7 12 Отговор
    Ще има ли над 30% избирателна активност на тези избори?

    Коментиран от #2

  • 2 ФЕН

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    над 50% ще е ...за ужас на ГЕРБ,ДПС,БСП и унищожителна ЗА "Патриотите и Воля"!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 amida

    9 2 Отговор
    машини ще има ама вентилаторите дали ще стигнат?
  • 4 Гласоподавател

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕН":

    И от мен 50% станаха 100%!:)
  • 5 селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕН":

    Че за кой да гласуваме тогава?
  • 6 бясна кака

    4 0 Отговор
    ще се търсят обдухватели за да не изпушат уредите
  • 7 DrivingPleasure

    4 0 Отговор
    ама въобще не ми дреме дали ще има машини или не - простотията на славевите и майчето така или иначе беше потресаваща
  • 8 бай ШИЛИ

    0 0 Отговор
    Ако се забрани гласуването на ''наши''сънародници зад граница,... какво ще стане, безспорен прогрес за демокрацията, нали...Защо се отдава такова голямо значение на тях, ами приемете закон '' Който е в БГ по време на избори, той има право на глас / нали гласува за БГ/
    А така се оставяме ''външни '' хора да определят съдбата ни, много ги е грижа какво става в страната и кой - кой е...И сега сме се затюхкали за машините им
  • 9 Her Dogahn

    1 0 Отговор
    Ашкулсум роби! Дано има повече машини, за да видите пак целувки на жълтите павета! Слави ще ми целуне ръка пред всички камери!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта