Last news in Fakti
09 Юли, 2021 4801

Кой привлече повече чужди инвеститори?


  • Стамен Янев шеф на Агенцията за инвестициите В Българска агенция за инвестиции за последния месец и половина има 20% ръст на заявленията за нови инвестиции в България, което означава реални проекти, които ще стартират в най-скоро време.
  • Лъчезар Борисов бивш министър на икономиката 2020 година завърши с 1 млрд. сертифицирани проекти. А само за първите на 2021 година – 800 млн. лева. Последните два месеца няма нито един проект.

    449 гласа
    84%
    16%
    84 гласа

Коментари

  • 1 Гост

    22 27 Отговор
    Стаменчоо,м/у заявления,намерения и реални инвестиции има голяма разлика!Кажи каква е тая твойта рецепта да си угоден на всяка власт?
  • 2 София

    12 18 Отговор
    Тоя Янев беше заместник министър на другия по Борисово време и сега кой знае какво е облизал и на кого,за да е пак и в агецията и в ББР.
  • 3 ФЕН

    33 2 Отговор
    Е добреде нали първата калинка дето махнаха повтори тази мантра за 1 милиард/2020г +800 мил/2021-до 1 април.Беше измама и самата девойка си призна ,че няма 1 лев инвестиция и така са я инструктирали да казва?! може да си видите ТВ. итервюта по темата....много рева че и зеха поста .В самата агенция няма и следа от инвеститори та Лъчко кой лист чете от коя дата .....Или ще се окаже прав Лъчко говори за инвесиционната зона -Сabinet drawer Защото тази Зона е сириозен играч за България!!
  • 4 Гого

    14 3 Отговор
    И двамата за нищо не ставате. Само с близане не стана!!!
  • 5 Дългият

    19 2 Отговор
    В чугунените кратуни на гербаджийте все едни милиарди за усвояване. И с помощта на Боко все в техните джобове се изсипаха. Сега тепърва ще видим какво ще направи нововто правителство. Нуждата от смяна на управлявалата до сега шайка е крещяща
  • 6 Гост

    8 1 Отговор
    В България стана една говорилня без факти само плюене това комунистическия модел тъй ,че вижте действително кой кой е

  • 7 перничанин

    5 1 Отговор
    Цифрите имат начин да говорят. Тук спора е "кой, колко повече". Това е. Други въпроси, като , "как и защо", не са по темата. По основния въпрос, Борисов е прав. Янев спекулира с цифрите. Отнесени към кризисната 2020г. , всички години ще се бележи ръст.
  • 8 марони

    2 1 Отговор
    В понеделник,инвестицийте на целия свят ще дойдат в БГ!
    Машините ще решат,кой ще ви води към светлото бъдеще,а не някакъв си суверен!
  • 9 1356

    5 3 Отговор
    Алоо Янев тия 20 процента са ви завещани от предишното правителство. Аиде по скромно.
  • 10 Кузман Илиев

    5 0 Отговор
    Като май Албания ще привлече повече ;)
  • 11 Николай

    3 0 Отговор
    Сумата на инвестираните в България чужди средства е 122 млн. евро през ноември 2020 г., показват предварителните данни на Българската народна банка (БНБ). Така от началото на годината общата стойност на чуждите капиталовложения достига 844 млн. евро при 1.2 млрд. година по-рано.
  • 12 Николай

    3 1 Отговор
    Нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в България за периода от януари до юли 2020 г. възлиза на 1.407 млрд. евро, като нараства с 495 млн. евро (54.2%) спрямо същия период на предходната година.

    Това показват предварителните данни на Българската народна банка.

    Само за месец юли 2020 г. потокът е положителен и възлиза на 958.8 млн. евро при положителен поток от 400 млн. евро за юли 2019 г.
  • 13 Николай

    0 1 Отговор
    Чуждите инвестиции в България се свиват над два пъти през първото тримесечие на 2021 г. Потокът на влезлите в България преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) за януари - март 2021 г. е отрицателен в размер на 27,8 млн. евро, като намалява с 368,8 млн. евро спрямо същия период на миналата година. Така обемът на инвестициите се свива със 108,1% на годишна база, показват предварителните данни на Българската народна банка (БНБ).

    В централната банка изчисляват, че само през март потокът на ПЧИ е отрицателен и възлиза на 8 млн. евро, при положителен поток от 112,2 млн. евро за същия месец на 2020 г., пише Investor.bg.
  • 14 Тончо

    0 0 Отговор
    Да идва който ще идва на власт, да сложат един главен прокурор-Терминатор и да ги подкарва тия Гербери по домова книга. А за награда да ги реди по азбучен ред в централният софийски затвор, че да няма сърдити.
  • 15 Faith No More

    0 0 Отговор
    Единственият , който може да привлича инвестиции е ББ - Будата ! Тези инвестиции ги видяхме наляти в едни чекмеджета под формата на кюлчета и пачки по 500 евро. Та даже и на къщи и бутици в Испанските земи ! А колко ли още незнайни гардероби и имоти има натрупани от тиквения ВОЖД ? Привлича ги той инвестициите и това си е !
  • 16 резервист

    0 0 Отговор
    Да де! Сделката с новия завод за електромобили не е проект а реалност. И то за месец. Лъчо, можеш ли да броиш до 1 млрд.?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта