Конфликт
12 Юни, 2018 4372

Оскърбителни ли са американските мита?


 • Доналд Тръмп Президент на САЩ Заради лъжливите изявления на Джъстин на неговата пресконференция и заради факта, че Канада налага високи мита спрямо американските фермери, работници и компании, наредих на американските представители да не одобряват комюникето, защото ние обсъждаме въвеждането на мита върху колите, наводнили пазара на САЩ. Той беше кротък и мек по време на разговорите, а после заяви, че американските мита са били оскърбителни. Това е много непорядъчно и нерешително от негова страна.
 • Джъстин Трюдо Министър-председател на Канада С абсолютна сигурност и твърдост ще се придвижим с ответни мерки на 1 юли, прилагайки еквивалентни тарифи на тези, които американците имат, защото канадците сме учтиви и разумни, но няма да бъдем мачкани.

  65 гласа
  13%
  87%
  423 гласа

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • е миииии
  Отговор
  1 11:52  12.06.18
  търговски дефицит на сащ с ес 550 млрд долара - обиденият трябва да е сащ, нали? всеки управляващ и мислещ за страната си ще предприеме мерки за защита на страната си.
 • Грую
  Отговор
  2 12:07  12.06.18
  Дефицит обаче се топи с евтино производство, което не може да стане като жителите на САЩ искат да получават все повече "гущери" за заплата. Китайците работят евтино и макар да произвеждат доста боклуци, наводняват пазара с евтини стоки и трупат актив. По-скоро вместо мита в САЩ трябва да реформират пазарът на труда и да го съобразят с държавите, към които трупат дефицити, отколкото да слагат мита или казано накратко трябва да се само обложат е едно единствено мито и то да бъде върху износа на демокрация, а да внесат трудов пазар и на него може и да няма мита.

  Коментиран от #15

 • Русенец
  Отговор
  3 13:26  12.06.18
  Браво на Тръмп ! Трябва да се сложи край на либералния модел на развитие и огромната група лапачи ! Край на банкерския модел на ограбване на хората и консуматорското общество ! Поскъпването на стоките ще спомогне за ликвидиране на този хаотичен консуматроски модел на развитие.

 • 4 14:33  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 14:38  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • аготгто
  Отговор
  6 16:15  12.06.18
  Тръм е кошмара който САЩ сама си причини. Когато избираш за президент американския Митьо Пищова, трябва да си готов да преглъщаш срамът че имаш такъв президент. Тръмп е тотално изперкал, митата които наложи на Китай, Европейския съюз, Канада,Мексико и др. само ще предизвикат реципрочни мерки от ответните страни а когато развитите страни те отрежат, значи си заклал собствената си икономика и то с твърденията, че си го направил за нейно добро. Ще сложи мита на германските коли които се произвеждат в САЩ?!?! Как може да обложиш нещо произвеждано в страната ти с мито? Това го няма никъде по света. Облага се само вноса, но той Тръмп от къде да знае? Тръмп извади и САЩ от парижкото споразумение и сега за срам на американците САЩ е единствената страна извън парижкото споразумение. Защо бе Митьо? Не разбираш ли че настройваш света срещу себе си? САЩ най-големия замърсител на планетата отказва да замърсява по-малко, целия свят свива емисиите си, за по-добро бъдеще само САЩ не искат, пардон, Митьо Пищова не иска, защо? Защото е спал на криво в Петък. Тука няма логическа мисъл, тука се раждат само простотии. Но пък всеки народ сам си избира управниците.

  Коментиран от #7

 • goni
  Отговор
  7 16:25  12.06.18

  До коментар #6 от "аготгто":

  Знаеш ли? САЩ могат да си го позволят! Техният вътрешен пазар е такъв че , ако наваксат с производството няма да имат нужда от внос! И , ако мислиш че зад Тръмп не стой никой си изключително наивен човек! Ако, почна да ти изреждам, кои стоят зад него ще стане много дълго и никои няма да го прочете! Той, е първият, който посмя да завие на 180 градуса! Девиза му:" Америка първо" да се чете:" Май..та им на останали те!
 • Гого
  Отговор
  8 16:29  12.06.18
  Просто Тръмп си защитава американската работна ръка като хванат нелегални имигранти на автобуса или самолета и довиждане. А в Европа като дойдат имигрантите помощи жилища и каквото се сетите и какво направиха европейските производители изнесоха заводите в Китай да осигуряват работа на Китайците и после е бил лош Тръмп.
 • яжаогяаог
  Отговор
  9 16:40  12.06.18
  Нищо не защитава Тръмп, ОК налага мито на Германските коли в САЩ, И БМВ,Мерцедес ще станат по-скъпи за американците, целта е това да ги накара да спрът да си купуват БМВ и Мерцедес и да ги накара да купуват Американските ментета, според вас богатите американци ще спрът ли да си купуват БМВ и Мерцедес? Едва ли, но пък това ще накара Германците да си затворят заводите в САЩ и ще ги преместят я в Мексико я в Китай, така или иначе се плаща мито, поне да спестят от евтина работна ръка. И какво излиза десетките хиляди американци, които работят в заводите на БМВ,Мерцедес,ФВ-Ауди стават безработни. Същевременно завода на Епъл е в Китай и няма никакъв шанс да се построи в САЩ. Истината е логиката на Тръмп е тотално абсурдна. Той не само ще изгуби от ходовете си, но ще срещне и реципрочни мита от развитите страни, което ще оскъпи американските стоки и ще ги направи нерентабилни на чуждите пазари, тоест отново загуби в икономически план. А за парижкото споразумение нямам думи, всички държави по света са го подписали само САЩ е извън него, единствената държава на планетата Земя, която е и най-големия замърсител на планетата Земя. Просто САЩ си печелят неприятели в цял свят с изцепките на Тръмп.
 • Reptile
  Отговор
  10 17:00  12.06.18
  Хм, що за глупости!? САЩ били обидени заради дефицита?! Точно обратното - ние сме обидени от ЦЕНИТЕ НА САЩ и за това има дефицит!

  Коментиран от #14

 • Julio
  Отговор
  11 17:03  12.06.18
  Измително е че подобен "конфликт" е предложен за оценка на публиката на сайта. Съмнявам се че има и един човек четящ тоя сайт който да има представа от митническите отношения м/у САЩ и Канада...

  Коментиран от #13

 • Християн
  Отговор
  12 17:45  12.06.18
  Когато гледам Тръмп се успокоявам има и по тъпи от нашите политици
 • goni
  Отговор
  13 17:47  12.06.18

  До коментар #11 от "Julio":

  Па светни ни! Оти язека, съм си тука у шоплука! И никакви мита ме не ловат още от време оно!:) Ама, ти като ги разбираш тия работи, па мецни!:) Кажи нещо! Кажи, коко пари сакаш?!:) Че платам!:)

  Коментиран от #17


 • goni
  Отговор
  14 17:57  12.06.18

  До коментар #10 от "Reptile":

  Повечето жители на САЩ не са особено интелигентни! Ама, накрая и на тех им дойде на ум, че не могат да си продават стоките в чужбина не защото са некачествени, или много скъпи, а защото ги цакат! И тогава дойде Тръмп! Всички останали ще го д....т!
 • antimediator
  Отговор
  15 21:45  12.06.18

  До коментар #2 от "Грую":

  Съвети по демокрация ще даваш на твоите приятели от руската кочина! С тях може да обсъдите митата ,пазара на труда и т.н! Те в Евразия много разбират тези работи. Но , понеже си руски каскет, си тръгнал да тролиш и да даваш акъл на бялите хора какво да правят.
 • Бесен
  Отговор
  16 02:39  13.06.18
  Мразя американската външна политика, но Тръмп е прав, а най-готоното е безцеремонния начин по който ги нарите всички и най-вече евротъпаците
 • Julio
  Отговор
  17 09:46  13.06.18

  До коментар #13 от "goni":

  Като писах че едва ли някой вдява тук от митническите отношения м/у САЩ и Канада, имах предвид и себе си... Но който разбрал-разбрал... Важно е масовката да дава оценки и да се чувства значима в своите очи...

  Коментиран от #18

 • goni
  Отговор
  18 11:29  13.06.18

  До коментар #17 от "Julio":

  Жалко! А, аз си мислих че съм намерил специалист!:) Поживей малко в САЩ и ще разбереш, защо Тръмп стана президент! Не само бизнеса, а и народа с най-голямо удоволствие биха анексирали Канада!:) Така ги цакат че....! Търпеливи хора са да знаеш!:) Ама, и тяхното търпение има край!

Напиши коментар:


Публикувай
Назад към конфликта