Конфликт
26 Юни, 2018 15818

Връщаме ли се в годините на СИК и ВИС


 • Тома Биков депутат от ГЕРБ Аз съм член на организирана престъпна група? Едно е да се каже, че има проблеми в сигурността в страната, друго е да се каже, че ГЕРБ сме организирана престъпна група. Разбира се, че има проблеми в системата на сигурността, но те няма да се решат за три дни, нито с вот на недоверие, при който се вадят лъжи, които се хвърлят в публичното пространство. Мотивите за вота представляват преглед на печата. БСП или са социологическа агенция, или са главна редакция на жълт вестник, като вадят нещо и го украсяват с лъжи. Аз съжалявам, че няма да се случи днес дебат по същество. Днес ние ще излезем, те ще излязат, ще се плюем 4 – 5 часа в парламента. Системата за сигурност обаче има нужда именно от дебат. В основата на случващото се днес е липсата на политика в сферата на образованието и заради това само за миналата година над 30 000 деца са вкарани в системата на образованието и резултатът за тях ще дойде след 10 – 15 години. На ГЕРБ червената лампа свети постоянно и няма нужда от вот не недоверие. Тишината понякога е по-добра от патриотичните речи.
 • Елена Йончева депутат от "БСП за България" Бягствата от затворите доказват сериозни проблеми. В България няма сигурност. В момента има над 1000 души с присъди, които се разхождат сред нас. 6000 души трябва да бъдат назначени за сигурност в селата. В момента са към 200. Полицаите напускат заради ниските заплати и ужасът в администрацията. Проблемите със сигурността се задълбочават. Коя е държавата в света, която не може да се справи с телефонните измамници вече толкова години. Ние даваме гласност на тези проблеми. Аз изкарвам факти. Последните 10 години - 9 управлява ГЕРБ. Факт е, че доверието към МВР пада. В момента се връщаме в годините на СИК и ВИС - приватизираме работата на МВР. Според доклада на ДАНС са трити данни за стоки, които влизат в страната, а не се плащат акцизи. Според ОЛАФ има 110 изтрити преминаващи ТИР-ове със стоки. Това ощетява държавата с милиарди, които можеше да се използват за увеличение на заплати. Виновното лице не е ли това, което управлява?!

  227 гласа
  15%
  85%
  1283 гласа

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bahti
  Отговор
  1 10:06  26.06.18
  Е Кога са си ходили, само се пребоядисват и Кражбата си върви.
 • гост
  Отговор
  2 10:06  26.06.18
  Пууу,не я е срам,тази,която за 5 минути мина на 3 светофара на червено,не спазва законите,говори за законност и сигурност,маскара долна!

  Коментиран от #3

 • Възмутен
  Отговор
  3 10:28  26.06.18

  До коментар #2 от "гост":

  до "ГОСТ" 2 Не ми е ясно какво общо има Вашето изказване с диаграмата. Вие видяхте ли как тя мина на червено.? Сто и на кръстовището, изчаква отсрещните превозни средства, през това време се сменят цветовете на светофарите. Всеки от нас на кръстовища е попадал в нелепата ситуация. и тогава журналята "умело" показаха"нарушенията" .

  Коментиран от #34


 • не се връщаме
  Отговор
  4 10:30  26.06.18
  Нека се запомни, че двете групировки ги създаде ДС по времето и за нуждите на бкп - номенклатурчиците които решиха да приватизират България. Тогава ГЕРБ изобщо не е имало, а сегашната номенклатура няма партия и цвят - тя има само апетит. Така че, тая русата пее фалшиви песни за как сега ограбили България.
 • Инвер Паша
  Отговор
  5 10:38  26.06.18
  Бг робство е наи страшното и коварно...лески и шаиката са терористи и предшественици на сегашната шаика обирдижии...да се помолим султан Ердоган да си прибере територииите и да ни освободи от българско робство и да заживеем по добре според закона на шерията

  Коментиран от #43

 • Грую
  Отговор
  6 10:40  26.06.18
  В България мафията си има държава.
 • ррррррр
  Отговор
  7 10:45  26.06.18
  Поредното доказателство, че едните и другите са МАСКАРИ!
 • владо
  Отговор
  8 10:56  26.06.18
  Трябвало дебат за сигурността. Контрол трябва, не дебат. Трябват и по-големи наказания и ефективни присъди. Когато за грабеж минимума е 15 години, за изнасилване - минимум 30 и тези присъди се изтърпяват ефективно, тогава ще има оправия. Не може да изнасилиш 13 годишна и да лежиш 2 г или да излезеш с условна. Не са виновни политиците, мутрите или новобогаташите. Виновен е българския народ - вместо да си търси и отстоява правата, робите (разбирай народа) се е омазал с възелин, надупил се е и само си върти г.з. Докато тази народна проституция не приключи нищо няма да се оправи в държавата. Когато от проститутки се превърнем в гражданско общество, което ЕЖЕДНЕВНО търси отговорност от управляващите го, спазва законите, защитава и отстоява правата си, изразява нетърпимост към всеки, който хитрува и се мъчи да прецака закона, тогава ще живеем в нормална държава. А на въпроса връщат ли се ВИС и СИК - те никога не са си тръгвали и това го знае всеки български роб.
 • ХАЙДЕ БЕ. ХА ХА
  Отговор
  9 11:00  26.06.18
  Другарката йончева ХА ХААААА. КОЙ ВДИГА. ШУМ? Колко струва една нощ в Дубайски хотел? Колко струва само пътя до Йордания, Иран, ....? Наемането на екипи, коли оборудване? И мноооого други " пътешествия" по света? Дааа. парите другарката си ги е спестила от закуските като консомолски секретар, даааа. не са от нашите данъци даааа! И какъв е резултата?! Клевети и доноси, такааааа!
 • Гост
  Отговор
  10 11:08  26.06.18
  Йончева какво лае , покрай нейните екскурзии са се наливали много от нашите пари . Не виждам разлика между нея и останалите народни представители ( с малки изключения) . Както и между нейната и останалите партии, което не говори добре. Изтървала кокала и сега лае по другите...
 • Майор Костов
  Отговор
  11 11:22  26.06.18
  Тома Биков: „Ако бъда избран за депутат, ще бъда един от хората, които ще инициират проверка в парламента на цялостната дейност на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Няма да спра докато не видя този човек обвинен и осъден за всички престъпления, които е извършил през последните четири години. Случаите са стотици.Трябва веднъж завинаги да покажем, че след всяка злоупотреба с власт ще има справедливост…”
 • КАТ
  Отговор
  12 11:40  26.06.18
  Девет години сте на власт,не стигат ли да се вкара държавата в правов ред? Може би ви трябват 90? И престанете да се хвалите с това образование! Минете край по малките градчета, където има 12 клас и питайте напосоки, така наречените абитуриенти,таблицата за умножение, резултата ще бъде плачевен.
 • БорЧе
  Отговор
  13 11:47  26.06.18
  Тия години никога не са си заминавали...
 • Генчо
  Отговор
  14 11:48  26.06.18
  ЛОшото е че няма да станем като Сик Вис,там поне е имало организация, имало е някакъв ред, слушали са определени хора и проблемите са се решавали помежду им, все пак са и помагали на дребните риби и обикновенните хора, А СЕГА ооооо СЕГА е мн по страшно, рецедивисти разхождат, избягал затворник, осъден за убийство с чук по особено жесток начин, затворник лежал за изнасилство над дете, затворник, хладнокръвен убиец, убил жертвите си с нож и чук ейй такива, силно въздействащи нещица, тогава мутрите са действали по как да го кажа интелигентно, куршума, бухалката и това е. Сега се притеснявайте, че навънка са от ИРОД нагоре,психопати, ненормални..Защо не сме по времето на мутрите, поне няма да се колят възрастни като кокошки, деца няма да се хвърлят от високи сгради, няма да се изнасилстват деца и прочие..няма да гласувам за тази анкета, нито ще променим нещо,нито ще имаме полза от това...Довиждане!
 • асад
  Отговор
  15 11:56  26.06.18
  Баш БСП да говори за СИК и ВИС, когато тези организации се зародиха по тяхно време и половината им депотати бяха обвързани с тях.....единствената партия по смешна от БСП е само ДПС
 • Мунчо
  Отговор
  16 12:05  26.06.18
  Докато в Парламента влизат подобни животни като Кончева, на която любовникът и Стнанишев наливаше милиони пари от данъкоплатците, без да бъдат обявени, за да не може после да бъдат обвинени в Присвояване, България няма да се оправи.
 • РОМ
  Отговор
  17 12:09  26.06.18
  Въпроса е коя политическа сила измъква повече пари от АНАРХИЯТА и безхаберието от все по честите престъпления в страната ни.Без политическа воля,страната стремглаво ще върви на долу.
 • Вронски
  Отговор
  18 12:28  26.06.18
  Най лесно е да критикуваш!Дори аз го мога!
 • Друг Материал
  Отговор
  19 12:39  26.06.18
  Ленче, така наречените "застрахователни компании" за които говориш, са плод на управленските кадри от името на твоята партия.Внимавай какво говориш, защото не сме плоскомозъчни като теб. Не може ВИЕ да ги създадете а сега обвинявате някой, че връща Бг към "онези времена". Кои времена, бе Ленче? Тези компании работиха с червени пари. Бегай некъде да си ядеш активията.
 • ИВАН
  Отговор
  20 13:17  26.06.18
  От всяка партия има и натегачи, блюдолизци, има и свестни и умни хора - Елена е от свестните, има и други като нея ...
 • Townboy
  Отговор
  21 13:35  26.06.18
  Ми той шефът на едните е премиер. Ние от три мандата вече сме се върнали.
 • 22 14:10  26.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 23 14:19  26.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Академик Неделчев
  Отговор
  24 14:29  26.06.18
  Айде пак на полицаите ниски заплатите. Иди на хуж другарко Йончева.
 • Академик Неделчев
  Отговор
  25 14:37  26.06.18
  Ми то има нужда и от общаци,не може всички с висше. А ти знаеш.че в тези градчета има ученици които с месеци не стъпват и са прикривани от директори и учители. Е какво искаш знания ли?Друго си е игралните зали и кръчмите.
 • антрашпиц
  Отговор
  26 14:49  26.06.18
  От коментиращите по-горе ми стана ясно едно нещо.А то е,че първо повечето незнаят ,че всички са комунисти и второ,че девет гъдини Герб си управлява тая държава и освен на управляващите няма на кого другиго да се сърдят.Да,Йончева си е едно комунде ама разполйга с факти.Ко?Не ви харесват ли?Ми то и да си сляп ще забележиш ширещата се престъпност и безнаказаност.Съжалявам,ама сега не управлява БКП а Герб/няма кой знае каква разлика/и топката е в тяхното поле.Кво се сърдите?Да не критикуваме управляващите ли?Ама така може да мисли само комунист!!!
 • безпартиен
  Отговор
  27 15:41  26.06.18
  Когато една власт не приеме и приложи закони защитаващи гражданите,то от държава с народ се превръща в територия с население!Преди 10.11.1989 законите защитаваха едната част от народа на които всички знаехме имената.Сегашните закони правят същото-и на тези им знаем имената.И о чудо!Първите са роднини или много близки с вторите!Дали има някой останал в политиката с роднини осъдени от "народния съд",със забрана за продължаване на образованието,интернирани!?Къде са сега Я.Янков,П.Гогов,Н.Галев?За това нито промени ще има нито ще ги предложи някой!Как да си ритнат столчето на което седят?
 • Laroshfuko
  Отговор
  28 15:46  26.06.18
  МУНЧО,ТОВА ЧЕ СИ ВАЗОВ ГЕРОЙ Е ДОБРЕ,ЛОШОТО Е ЧЕ СИ СЛЕПЕЦ В ПОЛИТИЧЕСКИ АСПЕКТ.

  Коментиран от #32

 • бббббб
  Отговор
  29 16:29  26.06.18
  От 9 години сме се върнали,но вече става по-явно.
 • гост
  Отговор
  30 17:23  26.06.18
  Телето от герб пак стана смешен.На това говедо и менторите му явно им трябва цял един живот за да си вкарат системата в ред.Докога бе мочо,десет години не ви ли стигат,от кражби и продажби до такава степен сте си заврели тиквите в задниците че не виждате по далече от жълтите павета.Ако си направете труда да обиколите из страната ще видите до какво успяхте да докарате страната разруха и нищета на всякаде .Ина фона на всичко това вие се сърдите че ви искат оставката а не искат да дебатират.Че то диалог се води когато имаш на среща читави хора а не дебили които ти ги плюеш а те си мислят че дъж ги вали.
 • Екзорсист
  Отговор
  31 17:49  26.06.18
  Комунизъм = сатанизъм
 • Консерватор
  Отговор
  32 17:55  26.06.18

  До коментар #28 от "Laroshfuko":

  ГЕРБ=БСП БСП=ГЕРБ Само си губите времето с дрънкане(драскане), която и партия да управлява все сме най-бедната държава в ЕС. Но това, че в името на ГЕРБ няма "социлистическа" ги прави по-симпатични!
 • Антикомунисt 1
  Отговор
  33 17:58  26.06.18
  Не можеш да харесваш комунизма, освен за тежка изгода и далавера или да си луд, но лудите си личат отдалеч и... крадците също.
 • 34 18:30  26.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гого
  Отговор
  35 19:13  26.06.18
  Те мутренските времена никога не са ни напускали все пак имаме мафиот за премиер.
 • старчето Филчо от село
  Отговор
  36 19:22  26.06.18
  Станата е мафиотска Премиера Бойко Борисов е голям мафиот
 • 3214
  Отговор
  37 20:05  26.06.18
  тия ,който оставате в това блато бг как ще го лигавите след 20 години.И как ще съжалявате ще не сте избрали лесното да емигрирате.
 • Майна
  Отговор
  38 20:20  26.06.18
  Всичко това е вярно на Елена, но да не забравяме ,че се стрямят от БСП само да са на власт и нищо друго няма да се оправи. Просто едни бивши комунисти се сменят с други. Едните окрадаха печелившите държавни предприятия , а другите евро фондовете и т.н.
 • Plovdiv
  Отговор
  39 20:47  26.06.18
  Като човек, който помни отлично 90-те години, които се свързват с "ВИС" и "СИК", смея да заявя, че тогава ситуацията в България беше много по-спокойна и безопасна за гражданите, отколкото е в момента. Това сега е в пъти по-зле, това е Тотална анархия, гарантирана от Разбойко и Цвъкан.

 • Иван
  Отговор
  40 21:43  26.06.18
  Ще бъда кратък с въпрос. Защо в Румъния три пъти по голяма по население нямаха мутренски времена...?!

  Коментиран от #41

 • Консерватор
  Отговор
  41 22:07  26.06.18

  До коментар #40 от "Иван":

  Мисля, че в риторично зададения въпрос, отговора е друг от моя и той е: Българина е роболепен, овчедушен и пасивен. Обществото в България е свикнало да следва случайни "лидери", които му обещават, че те ще свършат това, което той трябва да свърши. Не ставаме, не защото не ставаме, а защото не разбираме, че не ставаме.
 • Бай Х
  Отговор
  42 22:19  26.06.18
  тома....малка сива мишка. За за изпъкне Боко. Оцеола ли беше. Не, Винету.
 • 43 01:03  27.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гощо
  Отговор
  44 07:59  27.06.18
  Това Ленчето много взе се излага.

Напиши коментар:


Публикувай
Назад към конфликта