Last news in Fakti

14 Ноември, 2014 09:19 3 703 6

Имотът, от който Симеон Сакскобургготски спечели 5 млн. лв.

  • сакскобургготски-
  • имоти
Имотът, от който Симеон Сакскобургготски спечели 5 млн. лв. - 1
Симеон Сакскобургготски (Снимка: М. Богданова ©)

Поредица от дела, чрез които държавата иска да си върне царските имоти поставят семейството на Симеон Сакскобургготски пред тежко финансово изпитание. Причината са не само значителните разходи по делата и ангажирането минимум на 10 адвоката, но и високите обезщетения, които ще се наложи да плаща на държавата, обяснява в-к „168 часа”. Данъчната оценка на имотите е близо 20 млн. лв., а пазарната – десетки пъти по-висока. Прогнозите са, че след около година и половина Сакскобургготски може да остане единствено с имението си в град Баня (Карлово).

Най-високи приходи от имотите досега той е получил от горите в Рила. Става дума за сума над 5 млн. лв. от добив на дървесина. За периода 2005-2009 г., когато е влязъл в сила мораториум върху разпореждането с царските имоти, е изсечена дървесина в размер на 19 406 куб.м., или средно по 3334 куб.м на година. Приходите от продажба на билети за „Царска Бистрица” и „Ситняково” са незначителни и дори не покриват подобренията, които е направил в тях.

Очаква се в началото на декември да стартира делото за най-скъпия имот на Сакскобургготски – дворецът „Врана”, където живее от 2001 г. Друго предстоящо дело е това за горите в Рила. До Нова година се очаква решение за стопанство „Врана” (което е отделно от двореца).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    Крадлива душица е тоя Симеонча.
  • 2 киро

    0 0 Отговор
    рептилът симеон4о е роден под щаслива звезда
  • 3 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Като му кацна пиленцето на рамото ,сложи Ники джуджето и Миленчо да го хванат,и хвана от трите най-дългото.Ако беше направил истински реформи още можеше да си е на власт.
    Нека това да е за урок на сегашните управници ,който да направят
    истински ,а не псевдореформи ,който да съобразят размера на администрацията с навлизането на компютризацията.
  • 4 ахах

    1 0 Отговор
    ахах какви подобрения е направил в горите тоя търгаш ве , че и не можел да си ги избие .... ?
  • 5 покер

    0 0 Отговор
    голям коцкър е особено с англиската кралица
  • 6 борислав

    1 0 Отговор
    пука му на дедовия,че ще му вземат нещо,което не е било негово/ако въобще се случи това/Да не се окаже ,че има да му даваме още.