Last news in Fakti

4 Декември, 2014 10:06 12 851 9

Най-високата жилищна сграда в Европа (ВИДЕО)

  • небостъргач-
  • монако-
  • odeon

Жилищният небостъргач Odeon, чиято височина е 170 метра, ще бъде отворен през пролетта на 2015 г. в Монако. Автор на сградата е арх. Александър Жиралди. „Три пъти преработвахме проекта, за да бъде той не само функционален, но и изключително впечатляващ като дизайн”, обяснява арх. Жиралди.

Няколко месеца преди да бъде пуснат в експлоатация Odeon има вече реализирани сделки за продажбата на 26 апартамента. Това са този тип имоти, които са с площ между 200 кв.м и 600 кв.м. Общият им брой в цялата сграда е 63. Средната стойност на квадратен метър е 65 000 EUR. Цените на имотите варират между 15 и 30 млн. EUR. Още по-висока ще стане продажната цена, когато бъде намерен купувач за мезонета с площ 3600 кв.м, разположен на върха на небостъргача и заемащ от 45-тия до 49-тия етаж.

Odeon е 49-етажна кула с разгъната застроена площ от 70 000 кв.м. и 10 нива за паркиране с площ 30 000 кв.м. Сред първите собственици са граждани на Швейцария, Италия, Белгия, Русия, Холандия и Норвегия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japoneze

    1 0 Отговор
    Е ,пак един квадратен метър я от стълбището,я от килера на чистачката мога да си купя :-)!
    Колеги по коментари -имам предложение -да направим кооперация и да и си купим един апартамент,ще го ползваме по график !
    Ще си пием кафето на "Кафе дьо Пари" и ще гкледаме колите паркирали пред Казиното. Монако - голям кеф,струва си -ходил съм 5-6 пъти но не ми омръзва!
  • 2 Шиничи Ясуко

    0 0 Отговор
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    За 15 мил. бих си купил един хотел на нашето черноморие и ще си се ширя само аз,а пък може и някой лев да се изкара.....

    Коментиран от #5

  • 4 Радев

    0 0 Отговор
    Не разбирам какво му харесват толкова на Монако - блъсканица, снобария, абсурдни цени, особено на имотите. Извинявайте, ама няма никаква логика жилища в 20-30 етажни блокове от 60-те години, досущ приличащи на тези в Младост, да струват 5 млн. евро за обикновен тристаен апартамент от 90 м2. За подобни изгъзици 65 000 евро на м2 да не говорим.
  • 5 милионера

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "аз":

    Ще се шириш, докато дойдат едни батковци да ти обадят, че много се шириш и трябва да споделиш с тях тези 15 милиона или това, което си построил. Ако не си съгласен, може да ти запалят хотелчето или да ти понабият семейството, може и пък да те блъсне кола или да ти откажат спирачките в един момент. ;)
    За тва, я ги дай тия 15 млн. за един апартамент в Монако и си гледай живота и кефа!
    То за това са и такива цените, нали се сещате, че няма нищо случайно! Ония хора с милионите да не са толкова глупави да си дават парите за такива апартаменти, просто си влагат парите в бъдещето.
  • 6 Kil

    0 0 Отговор
    Е то това е лъжа всеки може да провери че Най-високата жилищна сграда в Европа е Триумф палас висок е 264.1 метра
  • 7 Kil

    0 0 Отговор
    Всъщтост най високата жилищна сграда в Европа е кулата Москва която е висока 301 метра част от комплекса градът на столиците и тя се намира в междонародния делови център на Москва.
  • 8 Scotty

    0 1 Отговор
    Много добре, браво. Доста си се усведомил за кулата "Москва"!!!Оставаше само и Москва да е в Европа и твърдението ти щеше да е вярно. Бъбрек, Сбигнев, бъбрек :)
  • 9 Мит

    0 0 Отговор
    Такъв стандарт в 95% от случаите се купува единствено с мръсно изкарани пари,далавери,финансови машинации,борсови спекулации,ДДС,приватизация,контрабанда и все в този ред...видно всички извадени от джоба на малкия човек!Влизайки в генезиса на ултра забогателите за 100 години назад,може би най некомпрометирани са IT милиардерите.