9 Януари, 2015 09:57 1 483 0

Малайзия: стабилен ръст в строителството

  • строителство-
  • инвестиции-
  • малайзия

Правителството на Малайзия наложи мораториум върху реализирането на нови проекти в някои райони на страната. Причината е свръхпредлагане на недвижими имоти. Забраната да се строи на въпросните места, обаче няма да окаже негативно влияние върху строителния сектор, убедени са специалисти. С 14.3% се е увеличило изграждането на нови обекти през 2014 г. и тенденцията на ръст ще продължи и през настоящата година.

„Пазарът на недвижими имоти остава стабилен, а интензивността на търсене – висока. Така ще бъде и през 2015-а, благодарение на което строителният сектор няма отбележи спад”, коментират специалисти от компанията Malaysia Building Society. Търсенето отново ще бъде съсредоточено в райони с висши учебни заведения и с отлична транспортна система.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА