10 Февруари, 2015 14:11 3 417 2

Новото предназначение на имението на Майкъл Джексън

  • neverland-
  • имение-
  • джексън

Няколко инвеститора участват в надпреварата за покупка на имението на Майкъл Джексън. Опцията Neverland да бъде превърнат в музей се конкурира с още няколко идеи.

Имението от 1092 хектара попада в ръцете на Майкъл Джексън през 1988 г., който го превръща в лунапарк със зоологическа градина. Днес то е в упадък и чака своя нов стопанин. Далеч не всеки богаташ обаче иска да го превърне в музей на Краля на попа.

Оригиналното предложение Neverland да бъде превъплътен в рехабилитационен център за деца и младежи, жертви на сексуално насилие, е на местен бизнесмен. Калифорниецът е готов да инвестира 40 млн. USD в проекта, независимо от това, че и имението, и Джексън, бяха обект на слухове и съдебни дела, относно сексуални отношения с малолетни.

„Приказната обстановка и просторното имение ще помогнат на децата по-лесно да преодолеят нанесената им психическа травма. Възнамеряваме да привлечем квалифицирани психолози, които да помогнат на жертвите и организираме терапия с коне”, казва местният бизнесмен.

Neverland беше продаден година след смъртта на Майкъл Джексън, заради неизплатени дългове. Тогава инвеститорът в недвижими имоти Томас Барак се надяваше да вземе за ранчото 375 млн. USD. Днес офертната стойност е два пъти по-малка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    УМОРИХА ГО ДЖАКО ЗА ПАРИ
    ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ В 10 КА ТА НА НАЙ ИЗВЕСТНИТЕ ЛИЧНОСТИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
    ФЕНОМЕНАЛНО ЯВЛЕНИЕ БЕШЕ
    А АЗ ИМАХ ЩАСТИЕТО ДА ПОРАСНА С НЕГОВИТЕ ХИТОВЕ
  • 2 Дими Димов

    1 0 Отговор
    Така е, ДЖАКО беше уникална личност, умориха го не само за пари, а и за политика, взе да става твърде опасен, като Джон Ленън и много други убити или елиминирани по друг начин...