27 Март, 2015 13:39 3 658 0

Нов рекорд за най-скъпо жилище в Манхатън

  • жилища-
  • цени-
  • манхатън

Американският милиардер от руски произход Леонид Блаватник купи апартамент на 5-то Авеню в Ню Йорк за 77.5 млн. USD. Сделката е финализирана на 24 март. Така дефакто се постига нов рекорд на имотния пазар в Манхатън, след като предишната най-скъпа сделка беше на стойност 71.3 млн. USD, съобщава Bloomberg. По данни на агенцията състоянието на Блаватник възлиза на 18.5 млрд. USD

Апартаментът е един от 24-те разположени в сграда построена през 1931 г. Най-малките жилища там са с разгъната застроена площ от 372 кв.м. Имотът на Блаватник е с РЗП 622 г. и се състои от 13 стаи, от които 4 са спални.

С 12% са поскъпнали жилищата в Манхатън през 2014 г., припомнят анализатори. Причината е високото търсене и готовността на клиентите да платя колкото иска продавачът, та дори и повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА