Last news in Fakti

30 Март, 2015 11:37 11 434 2

Нов играч на имотния пазар

  • кения-
  • инвестиции-
  • жилища

Кения се превръща в една от най-интересните държави в Африка за инвеститорите в сектора на недвижимите имоти. Със 6% е нараснала икономиката на страната през 2014 г., а доходите на населението – с 30%. Основата на икономиката е селското стопанство (25%), но бързо се развиват промишлеността, комуникационните и информационни технологии. Нарастването на населението и възникването на средна класа предизвикаха голям интерес към покупката на жилища. Доказателство за това е, че с четири пъти са поскъпнали имотите за периода 2000-2014 г. За изминалата година ръстът е в рамките на 5%, сочат данните на компанията Hass Consult Ltd. Цената на жилища с една спалня са около 130 000 USD, а с 5 спални – до 300 000 USD.

Над 40% от продажбите при недвижимите имоти са с апартаменти. При къщите поскъпването за миналата година е било средно с 3%, като стойността им е достигнала до 400 000 USD. Мезонетите се търгуват с 9% по-скъпо – 230 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 0 Отговор
    Муахахахааа тия ни задминаха ве
  • 2 Стоян Стоянов

    1 0 Отговор
    хах - че учудваш ли се? То кой ли не ни е задминал вече ...