Last news in Fakti

2 Март, 2011 11:15 8 586 19

Бъфет: Домът ми е третата най-добра инвестиция

  • инвестиция-
  • жилище-
  • дом-
  • къща-
  • богаташ-
  • бъфет

Mилиардерът инвеститор Уорън Бъфет споделя, че покупката на дома му е третата най-добра инвестиция в неговия живот. Другите две са пръстените за покойната му съпруга Сюзън Томпсън и за втората му жена Астрид Менкс, пише Bloomberg. "Срещу 31 500 долара, които платих за нашата къща, моето семейство и аз получихме 52 години страхотни спомени и ще продължават да се трупат," пише Бъфет в обръщението си до акционерите на неговата компания Berkshire Hathaway.

Бъфет, който е третият най-богат човек в света, живее все още в къщата си в Омаха, Небраска, която купува преди повече от пет десетилетия. Според него това да притежаваш дом в момента е разумна инвестиция, особено след спада на цените и рекордно ниските лихвени нива. Бъфет също така смята, че възстановяването на имотния пазар в САЩ ще започне в рамките на година и нещо. "Една къща може да се окаже кошмар, ако купувачът се цели по-високо, отколкото може да си позволи и ако една кредитна институция, често защитена от държавни гаранции, улесни неговата мечта," пише Бъфет. "Социалната цел на нашата страна не трябва да е осиряването на семействата с жилища-мечти, а да им предоставя такива, каквито могат да си позволят."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвест

    27 0 Отговор
    Нека тази къща я видят нашите политици, министри, митничари, бизнесмени, полицаи и други парвенюта-грабливи за да осмислят нещата правилно какво са направили и какво трябва да направят занапред.
  • 2 Бъфет

    10 2 Отговор
    Майтап бе Уили!
  • 3 Иво

    24 1 Отговор
    "Социалната цел на нашата страна не трябва да е осиряването на семействата с жилища-мечти, а да им предоставя такива, каквито могат да си позволят."

    Само един изключително разумен и интелигентен човек може да каже такова нещо.Иначе шапки долу, за възможностите на човека, начинът по които е спечелил парите си и въобще начинът му на мислене.Кога ли в България един човек с огромни финасови възможности ще разсъждава така?
  • 4 bubblehead

    12 12 Отговор
    Бъфет естествено се шегува за бижутата. Бижутата никога не са инвестисия, защото ако отидеш да ги продадеш обратно на бижутер на другия ден ще ти даде 1/5 от цената която си платил ... но в емоционален план са добро "вложение" за притопляне на семейното огнище... ха-ха-ха! Например на Кобе след скандала с изнасилванията му се наложи да "инвестира" в пръстен с диаманд за жена си защото тая инак щеше да го обрули 100-200 милиона след евентуален развод. В тоя смисъл бижутата са инвестисия, да. Ха-ха-ха! И не мога да се стърпя и да добавя че в Америка за размера на диаманта на Кобе се говори че е колкото уйова глава. Ха-ха-ха! Съжалявам за израза отново! За къщата е вероятно прав. Ако я е купил преди 30 години за 31К то днес вероятно е към поне 1 Милион , тук говорим за огромна къща в най-скъпия квартал на Омаха, иначе доста евтин американски град. Да се сехстът няшенските тутманици от "200 евро/м2" за 30 години колко вода изтича на имотния пазар...

    Коментиран от #5

  • 5 varna

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "bubblehead":

    bubblehead от сарце ти пожелавам, ти и твоето семеиство, да се приберете в българия и да работите за наи високите заплати в европа( според теб) за 240лв.-186лв. след данаци, и да си купите маломерен апартамент в БГ. на кредит, и да си живеете щастливи здрави и нахранени в чистота и уют, като поголямата част от хората в БГ.
    твоите коментари са винаги смешни излучително повърхнони без никакъв смисал.
    разбирам че наи големия ти проблем е непознаването на историята както билгарската, на раюна, така и европеиската и световната.
    това както и психическия ти проблем, не ти позволява да разбереш нещата за които иначе толкова много коментираш.
    сравненията които правиш между българия и пртугалия, само потвърждават по горното.
    къде беше португалия през средновековието?
    какво значи колониална сила?
    как се отрзи липсата на големи сатресения?
    от кога се трупа капитал и други и дриги неща, които щеше да ги знаеш ако имаше мако познания по история.
    за сведение БГ. излезе от робството в феодалния строи, без никаква интелигенция, липса на образователна система, липса на натрупан капитал, дори липса на градско население.
    подобни неща се случиха на БГ.през 45 и 89г.
    хаде сега ако не те е срам, сравни каде беше португалия по това време.
    трябва да ти е ясно, че на запад дори и когато има криза, богатите са си пак богати, а дори и средната класа са много богати, сравнение с хората в БГ.
    направи си една услуга и спри да коментираш тук, защото вече дори не си смешен, пак и не е приятно да се смеем на хора с психически отклонения.
    а за тези които си мислят че 30 милярда лева в БГ.банките ще раздвижат пазара ще им дам един пример че само за януари, от втората поголемина банка в ирладия, вложителите са изтеглили 40 милиарда евро, това ви показва каква е разликата на натрупания капитал в БГ. и една нормална държава.
  • 6 Pundi

    9 3 Отговор
    Абе Пунди ти само за покачване мислиш, ама от 3 години нещо не ти се сбъдват прогнозките, а :). Смешник си ти
  • 7 az

    3 6 Отговор
    Do bubblehead (shupla-glava)
    Kato si v L.A.zashto ne rabotish i da pravish $$$ ami samo marzeluvash .
  • 8 emigrant

    2 2 Отговор
    Bratia bargari, zamislete se za6to v BG, ne e taka kakto v US?Bravo na 4oveka, ama v Bg s 12-18% godi6na lihva za kredit,i sredno nivo ot po 3-5lv. na 4as, mai mai mikoga?
    Da napravim nacionalna podpiska za minimum 1200 lv. minimalna zaplata. !!! Stiska li mu na niakoi???????????????????????
  • 9 минувач

    2 2 Отговор
    Ей, балонче - пръстените са не финансови инвестиции - нали са осигурили красивия му брачен живот... и да къщата е същото. Абе човека може да се изказва красиво и убедително - иначе как ще му вярват...2
    А който чете повече - знае че такива като Бъфет - и той самия също - могат и война да направят, да да успеят да реализират сделчица за крупни финанцийки...
    все пак и тук има в какво да се инвестира...
  • 10 pecan

    2 0 Отговор
    нито лихвите са 12-18% нито минимална заплата от 1200 лв може да се постигне явно не си запознат с БГ
  • 11 bubblehead

    5 4 Отговор
    Ами какво да правя по цял ден ако не да чатя на идиотите тук!
    Мързи ме да работя, мързи ме да мисля, мързи ме да живея...
    Но мога да чаткам бисери с които да унижаван себе си вече 4 години и да доставям наслада на мазохистичната си душица като се самонаказвам с начина си на живот и най-вече на мислене.

    По-важното е че ви карам да четете словоблудствата ми, като скъсявам живота ви с всеки мой пост. С всеки си пост отнемам поне 10-20 сек от живота ви да го четете.

    Хахахаха.

    Иначе цените ще се вдигнат хахахаха
  • 12 killer

    4 1 Отговор
    Това последното трябваше да звучи умно и хитро но аз някакси го намирам за тъжно и банално...тъжна гледка...
  • 13 No momey

    5 2 Отговор
    Няма работа, а? То не че и преди гумените глави като теб работеха нещо. Ама са нема и кинти. Лошо, Седларов, лошо.
    Ко ши прайм ся. Ши лъжем баламите. Хубаво аме те си нямат кинти, пък и с тая тенденция към топене на ланшния сняг, излиза че много вигвам, малко индиянец. Е вигвам лошо, не като къща на бледолики, с дупка на двор за тор и духа на индиянец на дупе, ама живот спокоен и прасе пържи в тигана и от бъчва цуца индиянец хубаво вино и има нема 3 дка лозе наблизо.
  • 14 suzilia

    4 1 Отговор
    Социалната цел на нашата страна не трябва да е осиряването на семействата с жилища-мечти, а да им предоставя такива, каквито могат да си позволят
  • 15 izvunBg

    0 2 Отговор
    Sitiq na gladniq ne vqrva. Durtaka ne6to e ...Prosto kusmet si imal Bufet , da se rodish v USA .Ako si bil roden v bg edva li da stignesh mn dale4e .Kato ima mn baluzi i eftinite hitrinki vurvqt.Opitai tezi tarikatluzi v Bg . Prosto Golqm kusmet maik ,si imal .Ako ne mojesh da prezenish 4e ima mn po krasivi mesta v USA za jiveene si e tvoi problem .Samo na qnkite gi razpravqi tezi tvoi sklerozirali teorii.Qzuk ti za parite ...To ot glezotiq ne znaete kude se namirate .Nali i az rabotq i vzimam 10 puti za edna i su6ta rabota pove4e ot kolkoto v Bg .zenite sa kato v bg i dori po eftini . Prosto ne e lud koito qde banizata . Kato ima takiva glupazi kato sredniq rabotqga 6te trupate na negov grub na gurba na semeistvoto mu . Ta dobre e da pomislish ve4e za tova kude 6te otidesh i noviq si dom , a ne da draznish ne6tastnite hora s izqvleniqta si . Tam nqma da zaneseh i edin zent .
  • 16 Ценител

    0 0 Отговор
    Известните хора, макар и милионери,имащи дарбата остроумие, често поддържат добрия си имидж с интересни тълкувания на посочени от самите тях факти от биографията си или така очакваните от всички съвети, как да станат и те като тях.Е,все пак вълнуващо-милионер да те забавлява!
  • 17 Пазар

    0 0 Отговор
    Ако трябва да се слушаме от Бъфет-овци, то трябва да инвестираме в имоти за каквито имаме възможности. А пък сега и лихвите били ниски. И какво като са ниски (в САЩ)? Имот не се изплаща за 2-3 години. Днес ниски , утре в космоса. Кои печелят? Бъфет-овци.
  • 18 Влади

    0 0 Отговор
    хаХА ХА Колеги не случайно Бъфет е 3-ти по богатство!
    Вие не сте ;) не се очаква да го разберат "философите",който трябва попива...за съжаление очевидно не сте вие.
    А и не се хабете да пишете след мен опитвайки се да затвърдите невежеството си.Аз така и няма да вляза повече в този коментар. Ако искате има в youtube доста матеряли с въпросния бизнесмен , вижте ги помислете върху нещата и ако тогава мислите по същия начин....еми.... ;) Поздрави
  • 19 Я. Петров

    0 0 Отговор
    Фиксирайте си лихвите за 10г. на 4% пазара го позволява.Не се лъжете от по-ниска динамична лихва.Примката се затяга