6 Май, 2015 09:03 5 892 0

Тапети с бродерии и стъклени нишки

  • тапети-
  • новости-
  • хаусмайстер

Дните на обикновените тапети май вече са отминали. Дизайнерите вече се опитват да постигнат повече разнообразие като релеф, десен, материали и цялостен дизайн на това основно средство за ‘обличане’ на стените в интериора. Защото очевидно и клиентите търсят разнообразие и вече не покриват изцяло стените си с един и същ тапет, а търсят акцента, различието, възможността да изразят собствената си индивидуалност. Специалистите от Хаусмайстер знаят това и имат информацията и квалификацията да помогнат на клиентите си да го постигнат.

Новите тапети са по-сложни и многослойни и дори да са вдъхновени от дългогодишни традиции, те вече се създават с помощта на модерните технологии. Можете да имате изработен по поръчка тапет с принтирана ваша любима снимка или да използвате текстилен тапет, направен от екзотични нишки или от бамбук. Особено интересни са тапетите с цифрови бродерии, които позволяват използване на разнообразни мотиви.

Cross Stitch Wallpaper на Cusrhom

При тях с помощта на специални компютърни програми върху здрава хартия, която не може да се скъса от пробожданията на иглите с нишките, първо се печатат десените и върху тях се бродира с помощта на управлявани от компютър машини. Резултатът са многопластови красиви мотиви:

Но те, разбира се, са все още значително по-скъпи. И е удобно да се използват само върху едната от стените в интериора като специален акцент.

Ако искате да имате ефектни тапети с релефна текстура на една сравнително ниска цена, можете да използвате така наречените стъклотапети – тапети, изтъкани от стъклена нишка с най-различни релефни плетки. Те се отличават с много голяма здравина и могат да се боядисват до 10 пъти без да се налага да ги сменяте. Заради по-голямата си плътност те позволяват да се лепят без предварително шпакловане на стената. Съществуват и варианти, които са произведени специално за мокри помещения.

Като се използват различните модели и с помощта на различни бои бързо и лесно можете да създадете разнообразни комбинации така че да постигнете търсения индивидуален дизайн. Когато се боядисат с качествени бои, тези тапети могат също така лесно да се мият. А омръзнат ли ви, можете просто да ги пребоядисате.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА