29 Август, 2011 00:00 3 671 13

Англичаните с подновен интерес към български села

  • селски къщи-
  • чужденци-
  • англичани-
  • втори дом-
  • инвестиция

Интересът на англичаните към къщи в българските села се възобновява. През лятото на тази година страната ни попада в топ 10 на най-предпочитаните държави за покупка на втори дом. У нас брокерите отчитат, че цените на селските къщи са паднали с близо 45 на сто за година, но до сделки рядко се стига.

Според проучване България е на 7-мо място по интерес за покупки на недвижими имоти сред британците. Зад нас се нареждат Турция, Кипър и Барбадос, информира bTV, позовавайки се на информация на британски сайт. Купувачите трябва да бъдат внимателни, защото имотите не винаги са такива, каквито те очакват. За това предупреждават на различните сайтове.

Брокерите у нас признават, че заради спада в цените на селските имоти англичаните проявяват интерес, но цените на хубавите къщи не са толкова ниски, колкото се надяват.

В русенското село Екзарх Йосиф се надяват да имат още нови английски съседи. Едно от британските семейства, заселило се в селото преди години, има дори собствен бар, с който се издържа.

В Благоевградско обаче англичаните са останали разочаровани. Според брокерите жителите на Острова, купили къщи в региона преди години, сега искат да ги продадат на двойно по-високи цени от реалната им стойност.

Засега експертите са на мнение, че засиленият интерес към нашите имоти се дължи предимно на любопитство заради спада в цените и не очакват втори бум в продажбата на селски имоти, както това се случи преди кризата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големо село

    22 4 Отговор
    А така!Ние чакаме цените да паднат,а тия от имоту.беге пишат ,че идват пак англичаните.Ша си взема чукалата и право на село се връщам,да знаете.Дошул съм тука у София да купа апартамент,чакам една година,плащам наем, обикалям да гледам.И сега ,кага всичко е добре,цените падат,това онова,те шъ ми пишат на мене,че пак идат англетата,за да вдигат цените.Изчакайте малко да купа апартамента па после си пишете квото щете,идиоти.
  • 2 зззззз

    25 5 Отговор
    Следваща статия:Ромите с подновен интерес към Англичаните които са с подновен интерес към български села.
  • 3 бай балък

    24 4 Отговор
    Абе господа ,
    вижте си статията от 23.08 'В Англия -имотите в БГ са минно поле'......
    При вас редактори няма ли?
    Защо сами се осирате с противоположни статии..?
  • 4 ang

    2 4 Отговор
    Вервайте ми...
  • 5 софия

    2 7 Отговор
    Абе какво става?
    Нещо много статии за селяни и села почнаха да излизат.
    Ха,Ха,Ха,...
  • 6 От далеч

    18 1 Отговор
    Интереса на англичаните към България тепърва ще се увеличава. И не само на тях а и на други нации.
    В Испания , Франция и Англия се напълни със всякаква измет - мароканци, пакистанци , индийци и пр. цигани.
    Улиците им заприличаха на Бейрут.
    Аз живея в Испания и англичаните бягат точно от тези гниди.
    В момента със си в България и е доста голямо удоволствие да се разхождаш по улиците и да не срещаш такива гниди и помияри.

    Коментиран от #8

  • 7 ха ха ха ха

    1 3 Отговор
    ха ха ха ха, за автора на статията още веднъж ХА ХА ХА ХА !!!
  • 8 varna

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "От далеч":

    за твоя информация 2/3 от тази измет преминава през българия, след време ще се заселят и при нас,това пък ще повиши цените на имотите, но това ще стане след години.
    този процес на миграция за българия, като държава населявана от българи, ще е пагубен.
  • 9 От далеч

    9 8 Отговор
    Абсолютно си прав.Тези гниди и лайна са изтрили от картата доста квартали в ЕС, просто там не живеят бели и нормални хора. Ако това стане и в България просто незнам..
    Навремето беше добре - границата заградена с кльон, мини и се стреляше на месо, това е решението и друго няма. Комунистите каквото и да са били са защитавали България
  • 10 трезво мислещ

    10 4 Отговор
    Дръжте гащите щото въпросната статия излезна с леко изменено съдържание но еднаква теза около 20 пъти тази година.Какво трябва да внушава не знам, ама трябва да пресекът ракията на пропагандата или да сменят доставчика,щото ще трябва да връщаме иначе вестник"Стършел" то с тея всичките работи направо работата стана хумор и сатира.
  • 11 галош

    3 1 Отговор
    По-голямата част от Англичаните се изнесоха на пожар само с дрехите на себе си,след набезите на цигански фамилии,други след като Сиганите им разколачиха имотите-не искат и да чуят за БГ,трети си заминаха след среща с БГ доктори,посреднически фирми им показаха най-краткия път за Острова след като заявиха,че няма да узаконят имотите им,но от парите им не се отказват,съд ли,че какво е това явление в БГ и има ли почва у нас!Прочетете в Британската преса-какво мислят излъганите англичани-изтипосали са ни добре.
  • 12 Дани

    4 1 Отговор
    Нека дойдат да видят и тези дето не са идвали, какво е да съжителстваш с племето роми. Да видят какви руини оставят ромите след себе си.
    Как влизат и унищожат напъно една къща изтръгвайки ел. инсталацията заради медта в нея. А дървения под и прозорците отмъквйки за да си набавят евтини подпалки. И как след тях остава само разруха.
  • 13 готин

    1 1 Отговор
    Хубаво е да се инвестира в селски имоти, но всичките са нагушени с любопитни съседи-клюкари. Наистина, за разлика от апартамент над теб и под теб нямаш съседи, но около теб - да.

    За съжаление в България няма много хубави имоти в близост до комуникации без съседи в близост. Сещам се само за 1-2 такива къщи.