5 Юни, 2015 14:54 25 223 7

Цените на имотите в българското село с швейцарски облик

  • imot.bg-
  • чавдар-
  • цени-
  • къщи-
  • парцели

„България е Швейцария на Балканите!”. Едва ли има човек, който да не е чувал тази максима. Споменавайки я, най-често имаме предвид природните дадености у нас. Един кмет на едно българско село обаче реши да го превърне в копие на швейцарските китни малки селца. Става дума за с. Чавдар, което е разположено на около 70 км от София и в което живеят близо 1100 души. Превъплъщението на Чавдар е идеален пример за това как със средства от европрограми могат да се направят чудеса. Цената на промяната е 12 млн. лв.

Напълно възможно е близостта до София, да превърне Чавдар в притегателен център за софиянци, като се има предвид не само близостта до столицата, но и факта, че в момента там се изгражда детски увеселителен център на стойност около 1 млн. лв.

Какви имоти се продават в с. Чавдар?

Справка в най-големия сайт за недвижими имоти – imot.bg, показва, че към момента там могат да бъдат купени пет къщи и два парцела. За разлика от София и големите градове, цените тук са в български лева. Стойността на масивните постройки започват от 35 000 лв. Срещу въпросната сума може да купите двуетажна къща с разгъната застроена площ от 140 кв.м и двор – 850 кв.м. За тези, които искат по свой вкус да разполагат с къща в китното селце, се предлага постройка на три етажа на груб строеж. Цената също е 35 000 лв. Най-скъпата къща, която се оферира в селото, е на стойност 50 000 лв. Тя е с РЗП 80 кв.м. Построена е през 1970 г.

Относно парцелите – тяхната стойност е съответно 14 000 лв. и 18 000 лв. Големината на първия урегулиран терен е 1160 кв.м, а на втория – 2153 кв.м.

Дали новият облик на с. Чавдар и близостта му до София, ще спомогнат за развитие на пазара на недвижими имоти и дали предлагането и цените на имоти и земя ще се повишат, ще покаже само време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 булгар

    3 0 Отговор
    След настаняване и на едно семейство цигани нещата коренно ще се променят .

    Коментиран от #3

  • 2 2dw

    2 0 Отговор
    a 2 ? а са..
  • 3 Мда

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "булгар":

    След самонастаняването и впоследствие итегрирането "по заповед на щуката"...
  • 4 rwd

    3 0 Отговор
    Нали се сещаш че щом кмета е хвълрлил толкова труд да го направи хубаво а и цигани не му трябват да го избират, в най-добрия случай циганетата ще бъдат изгонени от селцето :)
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    В селото, в което съм роден, в момента живеят около 1000 души. От тях около 100 са цигани. Имат максимум 2 деца в семейство, не крадат, работят кой каквото им възложи, християни са. Децата ходят на училище. С една дума, интегрирани са в задоволителна степен. Проблемът е психологията на гетото, а не толкова етносът. Вярно е, циганското си го носят, но знаят, че без работа няма пари и работят.
  • 6 Реалист

    2 0 Отговор
    Напиши го това село ,кое е !Да не е военна тайна ,та не смееш да го напишеш. Дай да разберем, да отидем да го видим .Да му се порадваме . Абе ,ти за идиоти ли ни имаш ?

    Коментиран от #7

  • 7 Дядо Поп

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Селото е Чавдар и имаше обширен репортаж по НОВА ТВ.