Last news in Fakti

10 Юли, 2015 14:47 14 057 9

Държавата с най-евтини имоти на Балканите

  • имоти-
  • хърватия-
  • цени

Поскъпването с 1% на месец на недвижимите имоти е значителен процент. Именно с толкова са се увеличи цените на жилищата през юни спрямо май в Харватия. Съпоставяйки данните на годишна база, все още се наблюдава спад от 2% спрямо миналия юни.

Загреб и Истрия са градовете, в които се отчита по-осезаемо поскъпване на имотите през юни спрямо месец по-рано.

Къщите в Дубровнишко Неретванския район могат да се купят на цени под 2000 EUR/кв.м. В Дубровник поскъпването за периода юни 2014-юни 2015 г. Е 6%. В историческия център на хърватската столица цената на квадратен метър е 3920 EUR.

За тези, които търсят най-евтините райони по Адриатическото крайбрежие, то те са: Беловар, Сплит и Задар. В останалата част на Хърватия, най-достъпните жилища и къщи са в Беловар, Сисак и Вуковар. Там цената е под 700 EUR/кв.м. За момента Хърватия остава най евтината Балканска държава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 0 Отговор
    Аз ли не мога да смятам Сравнявам само столици, другото е относимо.

    Хърватска България
    Столица център - 4000 евро. 2000 евро.
  • 2 кирил

    0 0 Отговор
    в загреб квадратурата е без общи части,тераси,зидове и други.няма такива простотии като на шпакловка и замаска. така,че цените не се различават съществено. също в загреб не видях панелни и цигански гета.архитектурата е австрийски тип и малко италиански.загреб е на 1 час от морето и по магистрали на по 3 часа от виена мюнхен и венеция.има улици и райони които са като виена

    Коментиран от #3

  • 3 Компромис Ъй

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    Мдаа особено от Мюнхен...
  • 4 до 2

    0 0 Отговор
    да кажем на 3 от Венеция, 4 от Виена и 5 от Мюнхен - малко повече точност колеги
  • 5 уточнение

    0 0 Отговор
    ами зависи кой пътува! Ако е Баце Боце с авиотряда е на 30 минути
  • 6 ОХИ

    0 0 Отговор
    яз па земах панелка У Обеля, да не ми изгорат парите
  • 7 начо

    0 0 Отговор
    на мен загреб ми харесва защото няма мургавели,не ги знам хърватите,шовинисти ли са,фашисти ли са ама е чисто.такова чудо като в софия по пиротска и лъвов мост няма. и хърватките са симпатяги,бели светли арийски тип жени,купонджийки и с темперамент. загреб прилича на виена защото много филмови къщи снимат там като по евтино филми с действие във виена
  • 8 bambi

    0 0 Отговор
    Bjelovar izobshto ne se namira na kraibrejieto...
  • 9 Тошев

    0 0 Отговор
    Пълни глупости. В Черна гора, на метри от морето можеш да си купиш апартамент между 1200-1500 евра. В Албания за още по-малко, в Босна също е по-евтино, да не говорим за Гърция където за 1000 евра има апартаменти бол.