12 Юли, 2015 21:07 2 307 1

В Прага продават шест исторически сгради

  • прага-
  • исторически сгради-
  • продажба

Общата стойност на имотите, разположени в историческия център на Прага, се изчислява на 55.3 млн. EUR. Сред най-интересните предложения е Bellevue, построен през XIX век. Другите имоти се намират в Стария и Новия град. Приблизително общата разгъната площ на обектите е 16 000 кв.м.

Днес собственици на въпросните сгради са различни компании, притежавани от италианския бизнесмен Луциан Пинели. Според експерти, някои от имотите се намират в добро състояние и се отдават под наем, а други са занемарени и се нуждаят от ремонт. Част от тях са необитаеми.

Покупката на исторически сгради в центъра на Прага е добра инвестиция и спокойно може да се превърнат в алтернатива на покупка на яхта или луксозен автомобил, коментират брокери.

През 2013 г. на местния пазар на недвижими имоти се появи за продажба един от архитектурните шедьоври на Прага – Танцуващата къща. В последствие той беше продаден за 18 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Таваните в Прага ползват ли се ?
    Продават ли се ?