Last news in Fakti

13 Септември, 2011 17:17 14 366 0

Внимателно проучвайте преди да купите

  • ikea-
  • мебели-
  • българия-
  • румъния-
  • цени
Внимателно проучвайте преди да купите - 1
Снимки: М. Богданова ©

„Да отида до IKEA на „Бистришко шосе” или да отскоча до Букурещ да си напазарувам?” На пръв поглед въпросът буди недоумение, но на практика може да излезе така, че цените на стоките, които искате да купите, са по-евтини в румънската столица, отколкото у нас и е напълно възможно да спестите пари дори и след транспортните разходи.

Цените на IKEA са различни в различните държави и те се определят от икономическото състояние на всяка страна е обяснението на представители на мебелната верига. Ако съдим по цените в IKEA е трудно да се определи дали сме по-добре от румънците или не. Ето някои примери от българската IKEA.


Килим от телешка кожа у нас може да се купи срещу 249 лв.
В Румъния този артикул е с 26 лв. по-евтин – 223 лв.


Масичка за лаптоп (в дясно) е с цена 49 лв. у нас, докато в Румъния тя е 45 лв.
Обикновен въртящ се стол (в ляво) при нас е 39 лв. В Румъния може да го купите срещу 36 лв.



Тази маса с четири стола е със 143 лв. по-скъпа у нас в сравнение с Румъния.


Има и стоки, които у нас са по-евтини.



Този триместен диван в България е с цена 579 лв., докато в Румъния е 639 лв.


Този модел кухня тук е на стойност 3326 лв. В Румъния е доста по-скъп – 3973 лв.

Ако все пак след като направите списък с нужните стоки видите, че в Румъния ще ви излезе по-евтино, то поне може да се разходите из софийската IKEA, за да видите материалите, от които са изработени стоките. Магазинът е с добро разпределение, голям подземен и по-малък надземен паркинг. Има специален кът за деца, както и голям ресторант. Официалното откриване е на 20 септември.

* За преобразуването на цените е използван калкулатора на Bloomberg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА