Last news in Fakti

3 Август, 2015 14:43 3 739 0

Продават остров в центъра на стокхолмския архипелаг

  • остров-
  • стокхолм-
  • швеция

Зелен оазис, разположен в границите на шведската столица между островите Нака и лидинго, е обявен за продажба. Исканата цена е 7.5 млн. USD. Известен е сред местните под името „Датския хълм”. Как е получил името си, остава тайна и до днес. Една от версиите гласи, че датската войска е обсадила острова по време на датско-шведската война в началото на XVI в.

„Предложението е уникално като се има предвид, че бъдещият му собственик може да участва активно в обществения живот на Стокхолм и в същото време да се наслаждава на природата и уединението, което предлага островът. Това е отлично място за посрещане на чужденци, които искат за опознаят днешния Стокхолм”, казва Елизабет Елд, на която е възложена задачата да намери купувач.

На острова, чиято площ е почни 10 000 кв.м., има жилищна сграда с три апартамента, чиято обща разгъната застроена площ е 350 кв.м. „Датският хълм” е заселен в началото на XVII в.

Остров, който да се намира в близост до Стокхолм, се появява рядко на пазара на недвижими имоти, а интересът е голям. Само за 4 дни, откакто е пусната обява за продажбата му, вече има няколко запитвания. Имената и националностите им не се съобщават.

Покупката на острова е отлична инвестиция, като се има предвид, че през последната година цените на имотите в Швеция отчитат ръст от 14%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА