Last news in Fakti

16 Август, 2015 21:11 3 499 1

Една екзотична имотна дестинация

  • недвижими имоти-
  • инвестиции-
  • юар

Когато чуждестранните купувачи са повече от местните и когато девалвацията на местната валута е по-голяма от темпът на поскъпване на недвижимите имоти, то спокойно може да говорим за един интересен имотен пазар. Именно това се наблюдава последните години на пазара на недвижими имоти в една екзотична за европейците дестинация – Южноафриканската република (ЮАР). Причината е слабият ранд (местната парична единица), която накара много чуждестранни предприемачи да се насочат към страната.

След дългогодишно поевтиняване на имотите днес ситуацията в ЮАР се подобрява, независимо че пазарът се движи почти изцяло от чужденци.

Последните години се наблюдава 30% ръст в цените на годишна база, но дефакто имотите са поевтинели поради 64% девалвация на ранда. Инвестиционната динамика показва, че южноафриканските имоти високо се ценят от чуждестранните предприемачи в момент, в които много местни бизнесмени търсят места за инвестиции извън родината си. Британците са сред чужденците, които проявяват най-голям интерес към ЮАР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Местните бизнесмени бягат от там, защото знаят за какво иде реч. Британските "предприемачи", които са станали такива не защото умеят да правят инвестиции, а защото стандарта им е твърде висок и на стари години са се оказали с много повече пари отколкото харчат ги очакват интересни изненади. Същото им се случи и с къщите които купуваха по селата в България - тези които се вързаха разбраха от първа ръка какво значи да имаш цигани за съседи.