Last news in Fakti

14 Септември, 2015 09:37 2 524 1

Паспортизацията на сградите се отлага за 2022 г.

  • паспортизиране-
  • сгради-
  • срок
Паспортизацията на сградите се отлага за 2022 г. - 1
Снимка: М. Богданова ©

Издаването на паспорти на старите сгради, било то държавни, общински и частни, се отлага за 2022 г. Това гласи промяна в Наредбата за технически паспорти, която е публикувана на страницата на сайта на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Според досегашните разпоредби сградите от I до III категория трябваше да се сдобият с паспорти до края на тази година, IV категория – до края на 2017 г., а V – до края на 2019 г. Това е третото удължаване на срока за паспортизиране на сградите. Предишните две бяха през 2012 г. и 2014 г.

Две са причините за новото отлагане на сроковете. Първата е да се види колко броя сгради ще бъдат одобрени по програмата за енергийна ефективност, тъй като преди самото обновяване се изготвя технически паспорт. Втората – постъпили молби от ведомства и граждани да се удължи срокът за паспортизиране поради липса на финансови средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Строителен надзор

    1 0 Отговор
    Хранилката нещо не пуска ....