23 Септември, 2015 16:02 2 917 1

Лихвите по ипотечните кредити в Чехия растат

  • чехия-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит

До 2.11% се увеличи лихвата по ипотечните кредити в Чехия през август 2015 г. Тенденцията на повишаване започна още през юли и се очаква да продължи и през есента, макар и с по-бавни темпове.

„Средната лихва по жилищните заеми отчете лек ръст през август като по този начин се оттласна от дъното. Поскъпването на ипотечните кредити може да продължи и след летните месеци. За драстично повишаване обаче няма основание, поради факта, че чешкия банков пазар се намира под натиска на ликвидност, която се упражнява от Централната банка на Чехия във връзка с интервенция по удържане курса на кроната, казва Йозеф Райдъл от Finentrum Hypoindex.

Отпуснатите през август ипотечни кредити са по-малко в сравнение с предходните летни месеци. С 1100 броя по-малко жилищни заеми са били отпуснати през август в сравнение с юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ние пък си имаме от 6% нагоре.
    Нека ни завиждат че имаме 3 пъти повече от тях.