Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 10:21 3 573 0

Средна цена от 10 000 EUR/кв.м

  • германия-
  • берлин-
  • лукс

Пазарът на жилищни имоти в Берлин е най-големият в Германия. Интересът от страна на инвеститори към него непрекъснато расте, като това гарантира стабилен ръст на цените през следващите години, посочва в свое изследване банка Ziegert. В най-голяма степен това се отнася за луксозния сегмент.

Анализатори смятат, че цената на луксозните имоти в центъра на Берлин (особено в района Mitte) ще продължат положителната динамика, демонстрирайки двуцифрен ръст. В близките години там ще бъде достигната исторически висока цена от 10 000 EUR/кв.м. Към момента стойностите се движат между 4500-6000 EUR/кв.м. За сметка на демографския ръст, стабилното икономическо развитие и слабата строителна активност, ръст в цените на имотите в германската столица ще се наблюдава във всички сегменти.

Независимо от високото търсене от страна на германци, голяма роля за берлинския имотен пазар играят и чуждестранните инвеститори. Техният дял е около 40% от пазара. Новата голяма група чуждестранни купувачи през последните месеци са китайците. Активен интерес към луксозните берлински имоти имат също така австралийци, руснаци, италианци, британци, французи, испанци, както и представители на Люксембург и САЩ. Повечето от тях проявяват интерес към имоти в центъра на германската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА