2 684 0

Къщата мечта

В малкото мексиканско селце Рока Бланка, разположено на брега на Тихия океан, е построена необичайна къща. От далече наподобява леща, на чиято повърхност се отразява безкрайната небесна синева. Архитектът, моделирал къщата, е почерпил вдъхновение от известната индийска обсерватория в Джайпут, построена през XVIII в. Тя се отличава със своите прости, но в същото време и странни форми.

Авторите на Observatory House са мексиканският художник Габриел Орозко и архитектката Татяна Билбао. Разбира се, къщата не е пълно копие на индийската обсерватория, но на архитекта му се е отдало да „улови” основната идея, копирайки някои „гениални” елементи.

За строителството на къщата са използвани местни материали – бетонни блокове, както и естествена дървесина.

Интериорът е решен в много сдържани тонове, които компенсират живописната природа наоколо. Обикновените форми, липсата на ясна стилистика на сградата й позволява хармонично да се впише в околната среда. Акцентът на Observatory House е кръглият басейн на покрива на къщата.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Къде да скриете виното (СНИМКИ)

  Къде да скриете виното (СНИМКИ)

  Идва зима, а няма нищо по-хубаво от малко червено вино в уютна обстановка, каквато е домашната, след напрегнатия работен ден. Къде обаче да го ...
  16.11.2015
  1 782
  0

Напиши коментар:


Публикувай