4 606 5

Руснаците заместиха България с Гърция

Едва ли е новина, че това лято броят на руснаците купили имоти по родното Черноморие е значително по-малък от този през изминалите няколко години. Напротив, малко след края на сезона, се появиха информации за „наплив” на оферти от страна на руско говорящи собственици на ваканционни имоти у нас, които желаят да ги продадат.

Те обаче не напускат страната ни, за да купят имот в родината си, а защото са намерили по-добро място, в което да инвестират спестяванията си – Гърция. Това донякъде е странно решение, коментират анализатори. Да, от една страна цените на имотите в южната ни съседка са спаднали с 50% от 2009 г. досега, но от друга – икономическата ситуация там не е много стабилна.

„Предприемачи от други държави се отнасят много предпазливо по отношение на вложение на средства в недвижими имоти в Гърция, поради опасността страната да излезе от Европейския съюз. Само руските граждани демонстрират увереност в този пазар”, коментират от Forbes.

Лошите сигнали за имотния пазар в Гърция продължават. През второто тримесечие цените в сектора са спаднали с 5.9% спрямо първото на тази година.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 14:05  22.10.15
  Тука се провежда откровенна антируска политика и това се вижда отвсякъде. Бойко е легнал на Обама,а за народа не му пука. Гърците провеждат и проевропейска и проруска политика и това им носи дивиденти.
 • 12345
  Отговор
  2 17:45  22.10.15
  Да бе, такава проевропейска политика провеждат гърците, че думи нямам.
 • Гост
  Отговор
  3 18:23  22.10.15
  Създаване на пояс от силно антируски държави от Балтийско до Черно море (България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Украйна) - това е стратегия на САЩ. Главната цел е да се предотврати свързването в непобедима комбинация на немския капитал и технологии с руските природни ресурси и работна сила. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ГЛЕДАНЕ ВИДЕО! http://bradva.bg/bg/article/article-62455#.ViYEVH4rKUn
 • Juliy
  Отговор
  4 00:20  23.10.15
  За последните 25 години какви добрини видяхме от Русия?! Другите държави ,които си изброил да не би да са видяли и те някакво добронамерено отношение?! Или искаш да купуваме на двойни и тройни цени руските газ,петрол... Южния Паток нали го бяха сметнали на двойна цена! А какво ни предложиха за петролопровода Бургас -Алексанрополис ? - 35 милиона долара на година.Толкова колкото печели за 1 година една винарска изба. за 2014 година сме внесли от Русия стоки за 5334.2млн. щ.д. , а сме изнесли за тях стоки за 707.3млн. щ.д. Този дисбаланс се дължи на "добронамереното" отношение на управляващите в Москва спрямо България.

  Коментиран от #5

 • да трут
  Отговор
  5 11:48  23.10.15

  До коментар #4 от "Juliy":

  Джули, бате, а от хамериканците пък кво видяхме, затворени аецове, тецове, само рекет, без никакви алтернативи. Американците са по долни и от руснаците, не виждаш ли, че бутат само на върхушката, а за народа ку.....! От ЕС зелена енергия, 1 милард и 600 милиона членски внос, а получаваме само за градинки и някой друг километър асфалт....... От ЕС ни казват, за какво ще ни отпускат парите и те одобряват "проектите". Защо ли до сега няма проект за строеж на ЗАВОД? :) Имат ни за 5 - та ръка хора! Истината е, че не си ли оправим ние самите държавата, няма кой да ни помогне, всички гледат да ни опънат за без пари.

Напиши коментар:


Публикувай