Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 21:11 1 479 0

Нов военен музей в Тайван

  • тайван-
  • музей-
  • военни

Съоръжението трябва да е завършено до 2023г.

В Тайпе предстои изграждането на нов национален музей в чест на храбростта и патриотизма на военните и цивилни граждани на нацията, борили се за запазване на Републиката. Очаква се той да бъде готов през 2023 г.

Музеят ще е на 10 етажа, като към него ще има и още една 6-етажна пристойка. Общата разгъната застроена площ ще е 49 500 кв.м. Той ще се намира в близост до Културния парк Чихай, Гранд хотел и Националния музей, което е гаранция за висока посещаемост и утвърждаване на района като като културен и исторически център на Тайпе.

По време на представянето на етапите на строителство, президентът Ма Инцзю заяви, че музеят ще съхранява историята на нацията, която не бива да се забравя, защото мнозина са рискували живота си в името на защитата на Тайван от чужда инвазия.

По думи на Ма обществото е наясно с причините и следствията от осемгодишната  война, но малцина са запознати с други исторически сблъсъци на острова, сред които са битките по време на Китайско-френската война (1884-1885) и японската инвазия през 1895 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА