Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 17:01 2 113 0

Пазарът в Холандия се възстановява

  • холандия-
  • цени-
  • имоти

След 5 години непрекъснат спад на цените на имотите в Холандия, през третото тримесечие на тази година се отчита над 3% ръст на годишна база в стойността на квадратен метър жилищна площ, или средна цена от 224 000 EUR. Причината за поскъпването е регистрираното увеличение на броя на реализираните сделки, сочат данните да холандката асоциация на недвижими имоти.

Разглеждайки пазара в детайли, най-голямо поскъпване се регистрира при еднофамилните къщи. Цената им се е повишила с 5.2% на годишна база, а средната им стойност вече е 352 000 EUR. На следващо място са жилищата 4.4% и 175 000 EUR. Трети по ръст на цените са редовите къщи. Там увеличението през третото тримесечие на тази година в сравнение на миналата е 4.1%, а средната цена е достигнала 197 000 EUR.

Що се отнася до продажбите, през първите осем месеца на тази година те са с 23% повече в сравнение на 2014-а – 109 534 броя към момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА