15 Ноември, 2015 10:11 1 339 0

Мястото на интериорния дизайн е в инвестиционното проектиране

  • дизайн-
  • конференция

На 03 декември 2015г. предстои едно от най-мащабните събития с фокус интериорен дизайн. Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), темата ще е „ПРОФЕСИЯТА“, а златни спонсори са компаниите ОРГАХИМ, ИДЕАЛ СТАНДАРТ и БОРСА ЗА МАТРАЦИ. Конференцията се извърша и подкрепата на FEYDOM и GALA Collezione.

Основен партньор на Конференцията е Държавната Агенция на българите в чужбина.

В дискусионните панели на Конференцията ще бъде обсъдено мястото на интериорния дизайн в инвестиционното проектиране – гледните точки на производители, дизайнери и представители на различни държавни администрации и регулаторни органи. Всички са категорични, че симбиоза между различните аспекти на проектирането трябва да има. Според Явор Арсов, който е Мениджър архитектурни и инфраструктурни проекти в ОРГАХИМ: „Точната дума е синергия. "Оргахим" АД е най-големият производител на интериорни бои в България и смятам, че беше крайно време да започнем да подкрепяме интериорните дизайнери, да се интересуваме от техните нужди и да предлагаме адекватни решения за тях. С това събитие просто поставяме началото на надяваме се един дългосрочен и продуктивен диалог. Без съмнение интериорния дизайн има място в инвестиционното проектиране. Живеем във времена, в които всичко трябва да е максимално функционално. Всяко пространство трябва да се използва оптимално и да предоставя необходимите възможности и комфорт - физически и визуален.

Например цветовете, в които ОРГАФИМ е лидер на пазара имат много роли, но основните две за нас са естетическа и идентифицираща. Що се отнася до първата, бих направил паралел с кулинарията - цветовете са подправките, които дават завършения облик на едно пространство. Без тях то би било безлично, ако не ги използваш в добра комбинация и пропорция рискуваш да отнемеш от фокуса върху основните му съставни части, но ако достигнеш до правилната рецепта резултатът е възхитителен. Що се отнася до втората, тя е по-практична - цветовете помагат за лесната ориентация в пространството, разграничават отделни елементи, помагат определени детайли да изпъкват. През изминалата година ОРГАХИМ е фокусирана върху строителния си асортимент - полимерните подови покрития, топлоизолационни системи, хидроизолации, огнезащита. Сега е в процес на разработка на още новости, някои от тях ще бъдат изключително интересни за интериорните дизайнери. Ще споделим някой детайл на предстоящата конференцията.“

Като заключителна част от конференцията ще се проведат двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели, както и на водещи имена сред интериорните дизайнери и гости на конференцията.

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите
в страницата на събитието във Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА