Last news in Fakti

10 Декември, 2015 21:07 1 779 4

С 2% ще поскъпнат имотите през 2016 г. в Португалия

  • португалия-
  • цени-
  • инвестиции

Стабилното търсене на жилища и къщи продължава да подгрява реализирането на повече сделки на пазара на недвижими имоти в Португалия. През 2016 г. ръстът на цените на имотите ще бъде нееднороден, прогнозират специалисти.

„Имотният пазар все още печели от стабилната икономика и ръста в ипотечното кредитиране. В същото време промяната в нагласите на продавачите води до сложна динамика на пазара, тъй като все по-малко от тях са склонни да продадат имотите си на ниски цени. Нестабилността и неопределеността също е важен фактор за инвеститорите”, казва Рикардо Гуймарес управител на местна агенция за недвижими имоти.

Интересът от страна на предприемачи отчита ръст всеки месец и то във всички региони на страната. Обемът на продажбите нараства месечно от 2014 г. Предлагането също.

Пазарът на имоти в Португалия отчете значителен ръст през настоящата година. Само за първите девет месеца на 2015-а някои от агенциите регистрират повишаване от 79% в продажбите, а обемът на реализираните сделки достигна 25 млн. EUR, като ръстът при тях е 69%. 40% от клиентите търсят имоти в близост до морето, а 50% желаят да купят апартамент или къща с цел инвестиция. 10% са чужденци, който планират да се преместят да живеят в Португалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брокер

    0 0 Отговор
    в бг ще поевтинеят до 60%
    през 2015 сделки са сключвани до 40%по евтино от предварително обявените

    Коментиран от #2

  • 2 Брокер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "брокер":

    Грешка :-)
    Поскъпнаха у нас през тази година с 5-8%. Поне в София.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Няма "поскъпнали" и "поевтинели" имоти-има такива които се търсят и други,към които няма интерес.А лично моята логика е че първите ще поскъпват прогресивно,а другите дори може и да поевтиняват защото когато един имот е качествен и на лично място,собственикът му го поддържа с кеф и обратно.Освен това добрият имот с материално обезпечен собственик може да чака с продажбата за добра цена по простата причина че човекът не е "гладен" и останал на тия пари.А известно е,че който бърза в търговията-губи:)
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брокер":

    .....и като се събуди какво стана ? :)