Last news in Fakti

17 Декември, 2015 17:43 2 951 2

В Канада малките жилища набират популярност

  • жилища-
  • канада-
  • големина

Сериозното поскъпване на цените на жилищата в Канада подтиква местното население да търси имоти с по-малка квадратура. Наскоро канадка се премести от къща 400 кв.м в апартамент от 100 кв.м. На пръв поглед това е доста странно, ако не е продиктувано от  финансови нужди, както е в случая. Оказва се, че Тимпъл Фейл страда от респираторно заболяване и е трудно да чисти цялата къща, басейна и да се грижи за няколкото дървета в двора. Жената решила, че не желае последните години от живота си да прекара в поддържане на имота в добро състояние. Само за минимално почистване са й били необходими два часа.

Подобно явление – продажба на по-голям и покупка на по-малък имот, набира все по голяма популярност в Канада. Желанието да се спести време и то да се вложи в нещо по-приятно и полезно, е една от причините канадците да решат да обитават по-малки жилища. Също така, хората се ръководят от екологични и икономически съображения. По-малките апартаменти се нуждаят от по-малко енергия за отопление, което е добре за околната среда и позволява да се правят икономии. Също така колкото по-малка е квадратурата, толкова по-евтин е имотът. На фона на това че в някои канадски градове бяха достигнати цени от предкризисния период, на много от купувачите цените просто не са им по джоба. Например, за да се купи нормална голямо къща във Вирджиния са необходими не по-малко от 500 000 USD, а въпросната Фейл е дала за своето ново жилище 275 000 долара. За имот, чиято площ е около 100 кв.м и е разположено на 3 км. от центъра на града, това не е никак висока сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Като пишете такива заглавия се съобразете с българската действителност, защото за българина 100м2 са лукс, а "малко жилище" е гарсониера!!!
  • 2 еиж

    0 0 Отговор
    абе въобще кво ни дреме за Канада? пишат колко да си запълнят пространството! Важното е, че тука ще падат, че населението измря и избяга и кандидатите да пълнят гуши на строители изчезват!