Last news in Fakti

21 Януари, 2016 17:15 4 306 0

Гръцките имоти са надценени

  • гърция-
  • имоти-
  • данъчна оценка
Гръцките имоти са надценени - 1
Снимка: АР/БТА

Министерството на финансите на Гърция взе решение да понижи данъчната оценка на имотите, за да намали разривът между официалната и пазарната цена на обектите.

Южната ни съседка ще бъде разделена на 10 ценови зони. Във всяка от тях ще бъде определен процентът на понижаване на данъчната оценка. Той ще варира от 5% до 19%.

Много са причините довели до подобно решение. Сред тях е и тази, че програмата „златна виза” не даде очакваните резултати. Това косвено спомогна за по-бавното възстановяване на пазара на недвижими имоти. От юни 2013 г. до октомври 2015-а са били издадени едва 983 „златни визи” в резултат на покупката на имот. За сравнение, в Латвия от 2010 г. до юли 2015-а са издадени 13 518 визи. На практика, годишните показатели на латвийската програма шест пъти превишават гръцките. Вярно е обаче, че след вдигането на прага до 250 000 EUR, броят на дадените латвийски жителства рязко е спаднал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА