4 Февруари, 2016 13:47 2 663 0

Имот в Рио де Жанейро – едно скъпо удоволствие

  • бразилия-
  • рио де жанейро-
  • жилища-
  • цени

Независимо от поевтиняването на жилищата в известния бразилски мегаполис, в районите с високо търсене цените продължават да растат. Като цяло в Бразилия през 2015 г. жилищният пазар се е стабилизирал. По данни на индекса FipeZap е отчетен минимален ръст от 1.32%.

В Рио де Жанейро обаче е регистриран спад от 1.36%. Причините за това са няколко, като на първо място по-високата инфлация и безработица в страната. Негативно влияние е оказала и политическата нестабилност.

Тенденцията ще продължи и през тази година и поради това анализатори съветват инвеститорите именно през следващите 12 месеца да купуват имоти, тъй като след 2017-а ще могат да си продадат с печалба.

И днес обаче има райони в Рио де Жанейро, където цените на жилищата вървят нагоре. Леблон и Зона Сюл (южната зона), не са станали по-достъпни благодарение на спад в цените, а напротив – там са регистрирани най-високите цени на квадратен метър жилищна площ в страната. Квадратният метър се търгува срещу 5000 EUR/кв.м., а жилище с площ от 70 кв.м. може да се купи срещу 360 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА