16 Февруари, 2016 11:27 3 592 5

Жилищата при съседите продължават да поевтиняват

  • гърция-
  • жилища-
  • цени

С 5.4% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото тримесечие на 2015 г в сравнение със същия период на 2014-а. При имотите построени през последните пет години спадът е 5.7%, а при тези от вторичния пазар - 5.2%, сочат данните на Bank of Greece.

За цялата изминала година поевтиняването при апартаментите е 5.1%. Тези от първичния пазар са загубили 5.5% от стойността си, а от вторичния – 4.7%.

С 4.9% по-евтино се търгуват жилищата в Атина през последните три месеца на тази година в сравнение със същия период на 2015-а. В Солун процентът е 5.9%, а в останалите по-големи градове спадът е средно със 6.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    0 0 Отговор
    хаха
    ами сигурно има причина да поевтиняват , защото вдигнаха многократно данъците и таксите за тях .
    Годишно за ап от 100 квадрата в Атина имаш около 1800 евро данъци и такси. Всеки месец 150 евро даваш на Ципракис.
    Погледнете цените на имотите и в Банско и Слънчака и там се сринаха цените. За по 20 хиляди евро , може да си купиш двустаен апартамент , но с малка забележка , че имаш обикновено такса поддръжка по 10 евро на квадрат годишно , или допълнителни разходи около 150 лева месечно плюс данъците към държавата.
  • 2 неброкер

    0 0 Отговор
    У нас само се мъчат да подхвърлят, че цените се покачват - на какво отгоре - на ниския абсурден стандарт, на полуделия, остаряващ, застаряващ, изчезващ и болен народ?!!
  • 3 Nasito Ivanova

    0 0 Отговор
  • 4 Nasito Ivanova

    0 0 Отговор
  • 5 Nasito Ivanova

    0 0 Отговор
    mai e po dobre tam dasi kupim jili6te v bg e samo skapotia