19 Февруари, 2016 12:41 4 559 1

Изпепелена е още една къща паметник на културата

  • imot.bg-
  • къща-
  • паметник-
  • култура

Един от градовете с най-много къщи – архитектурни паметници на културата, е Пловдив. Техният брой обаче намалява не само, защото няма пари за реставрирането им, но и поради факта, че се експлоатират неправилно. Поредният пример е от тази нощ, когато до основи беше изпепелена старата еврейска баня „Орта мезар” срещу Дома на младоженците. Огънят в двуетажната къща е започнал от първия етаж, където са разположени мебелен склад и магазин. С огнената стихия са се борили шест противопожарни екипа. Причината за възникването на пожара все още се изяснява.

Цените на къщите архитектурни паметници на културата

са между 165 000 EUR и 550 000 EUR, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Най-скъпата постройка с историческа архитектурна стойност е на два етажа с разгъната застроена площ 600 кв.м, разположена до Пожарната в центъра на Пловдив. Къщата е основно ремонтирана, съгласно проект, запазващ уникалните фасада и архитектура и е била собственост на богат български род. Три пъти по-малък по големина имот, може да се купи срещу 165 000 EUR. Къщата е с РЗП 168 кв.м. и също е реновирана, с подменени електрически и ВиК инсталации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Разбира се, че ще се изпепели, къде от небрежност, къде нарочно, че някой от властимащите си е харесал този терен. Тва пагубно правителство освен да руши, да докарва хората до просешка тояга, нищо добро не е направило, е те отчитат магистралите, но ние знаем защо - Там са високи комисионните и техните банкови сметки непрекъснато набъбват. Много скоро да се задавят от тях и от всички пари, които са придобити от, честността на този ограбен и унизен народ!!!!!!