3 Март, 2016 15:55 2 106 0

До 30% поскъпнаха жилищата в Кейптаун

  • юар-
  • инвестиции-
  • цени

Между 25% и 30% ръст в цените на жилищата в Кейптаун отчетоха местни анализатори за изминалата 2015 г. Причините са от една страна обезценяването на местната валута, а от друга – дефицитът на имоти. „Благодарение на спада на ранда, чужденците могат да купят по-изгодно жилища в Кейптаун”, казва Денис Догън от Dogon Group. Преобладаващата част от сделките са в луксозния сегмент.

Крайбрежието на Атлантическия океан е притегателен център за пенсионери, споделят местни анализатори, а на пазара има доста имоти, разположени в близост до брега и с разкошен изглед. От инвестиционна гледна точка това е много стабилен сегмент, тъй като цените или не се променят или растат. В ЮАР най-скъпият имот, който се предлага на пазара, е на стойност 6.2 млн. USD.

Кейптаун е особено привлекателен за европейците, тъй като смяната  на часовия пояс е минимална. Обикновено предпочитат да живеят в африканската страна по няколко месеца или най-много половин година – между септември и април, когато са топлите месеци.

Сред основните купувачи доскоро бяха англичаните, ирландците и германците. Към тях обаче сега се присъединиха италианците, французите, скандинавците, швейцарците и някои източноевропейци. Броят на американците е малко, тъй като трябва да преминат през няколко часови пояса.

Ръстът на броя чуждестранни инвеститори играе ключова роля за развитието на икономиката на ЮАР и влияе положително върху демографията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА