Last news in Fakti

16 Март, 2016 14:31 2 870 2

Поскъпването при съседите продължава

  • истанбул-
  • цени-
  • сделки

Независимо от изострената политическа обстановка, Турция (особено Истанбул), продължава да е притегателен център за чуждестранните инвеститори в недвижими имоти. През февруари 30% от сделките в мегаполиса са били извършени от чужденци, сочат данните на New Housing Price Index. Най-голям интерес от тяхна страна има към големите 4-стайни апартаменти, където поскъпването през февруари спрямо януари е 0.66%

С 9.13% е ръстът в цените при жилищата в Истанбул през февруари тази година в сравнение със същия месец на миналата. Спрямо януари 2016-а увеличението е в рамките на 0.66% и се отнася за европейската част на града. В азиатската поскъпването е по-малко – 0.29%. При едностайните жилища ръстът на месечна база е 0.36%, а при двустайните – 0.63%. Най-много са поскъпнали жилищата с три стаи – 1.02%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай хой

    0 0 Отговор
    Е какво от това? Щом мечката играе у Стамбула ще дойде и в София.
  • 2 супер

    0 0 Отговор
    Да вървим да купуваме там! В софия вече всичко е застроено, такива кооперации със зелена площ от всички страни и с отстояние от улицата се борят на пръсти, а градинките са се превърнали в бунища. За улиците да не говорим - след 2-3 години на места и с танк ще е трудно преминаването.