Last news in Fakti

5 Април, 2016 09:21 1 827 0

Манхатън: средна цена на жилищата над 2 млн. USD

  • манхатън-
  • сащ-
  • лукс

До 17 000 USD/кв.м достигна средната цена на жилищата в най-известния нюйоркски квартал – Манхатън. Такива показатели са налице за пръв път, откакто се наблюдава пазара на имоти в региона.

През първото тримесечие на 2016 г. средната цена на апартаментите надвиши 2 млн. USD. С 8% са поскъпнали имотите през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата, а броят на офертите е нараснал с 5%. „Търсенето на имоти на стойност между 1 млн. USD и 5 млн. USD остава силно и превишава предлагането”, коментират местни анализатори.

Въпреки, че на пазара се пуснат редица нови проекти, запасите от нови жилища са се понижили с 44% през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2015-а.

Най-скъпият продаден апартамент от началото на 2016-а е жилище с разгъната застроена площ от 650 кв.м., което е купено за сумата от 35.3 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА