14 Април, 2016 21:21 1 609 0

Затварят къщата на Яворов, ако няма спешен ремонт

  • къща-
  • музей-
  • яворов-
  • ремонт

Къщата-музей „Пейо Яворов“ в София е в плачевно състояние и се нуждае от незабавен ремонт. Ако той не бъде извършен, тя трябва да бъде затворена, каза министърът на културата Вежди Рашидов на среща с новия директор на Националния литературен музей Пламен Георгиев – Крайски и с новия управител на „Дом Яворов – ЕООД“   Васил Панчев.

Къщата на Яворов на ул. „Г.С. Раковски”, която е част от Националния литературен музей, е частна собственост. Новият собственик на сградата е „Дом Яворов – ЕООД“.

В понеделник (18 април) ще започне козметичен ремонт на имота, като целта е да може да отвори врати през месец май, когато се провежда „Нощта на музейте”. Панчев запозна министърът на културата и с намерението на дружеството-собственик да предостави къщата на П.К. Яворов на държавата, а в замяна да получи терен на друго място в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА