Last news in Fakti

4 Май, 2016 12:35 2 531 0

Португалия: туризмът повишава интереса към имоти

  • порто-
  • португалия-
  • жилища-
  • цени

Благодарение на ръста в туристическия сектор, бивши пътешественици често стават собственици на жилища или къщи в Португалия, като предпочитаните места са северните райони на страната, в частност град Порто.

С 35% поевтиняха жилищата в северна Португалия от началото на кризата през 2008 г. Но през последните 3-4 години се отчита стабилизиране и лек ръст. Същевременно продажбите растат, посочват местни анализатори, цитирани от американското издание The New York Times. „В някои региони на Порто дори наблюдаваме ръст в цените. Особено това се отнася за централната част на града и област Фоз”, обясняват специалисти.

От кризата пострадаха основно сегментите на евтините и средно бюджетни имоти. Ръст и в търсенето, и в цените се наблюдава в луксозния сегмент за имоти на стойност над 500 000 EUR. Порто е особено привлекателно място за американци, на които им харесват местната култура и начин на живот, както и прилежащите към него винени региони. Като цяло чужденците се фокусират върху къщи и жилища именно в Порто, въпреки че при търсенето на по-големи имоти, могат да се насочват и към други региони в Северна Португалия.

Цените на жилищата в най-привлекателните за чужденци региони на страната варират между 3000 EUR и 5000 EUR. Най-луксозните къщи в Порто с изглед към океана могат да достигнат и до 6000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА