Last news in Fakti

20 Май, 2016 19:49 6 235 6

Без Формула 1 в Монако?

  • монако-
  • формула 1-
  • парцел-
  • инвеститор

„Формула 1” може и да не се състои в Монако. Причината е, че част от трасето, по което летят състезателните коли, е отредено за застрояване. Върху част от пистата в близост до брега трябва да изникне нов комплекс. Инвестиционната компания Caroli Group възнамерява да построи 9000 кв.м. имоти. В интервю за местното издание Nice Matin, организаторът на спортното състезание на територията на княжеството и президент на Автомобилен клуб Монако Мишел Боери заяви, че реализирането на проекта неминуемо ще доведе до прекратяване на Гран при Монако.

Обект на спор е площ от 4000 кв.м, на която се разполагат телевизионните екипи, които снимат и предават на живо състезанието. Всяка година за 4 дни снимачните екипи заемат напълно територията. Също така там състезателите съхраняват резервните гуми. Техническите изисквания на „Формула 1” задължават организаторите във всяка държава да предоставят подобна площадка. „Ако няма пряко телевизионно предаване, то няма и състезание”, казва Боери. Да се премести телевизионното оборудване на друго място не е възможно, поради липса на терен и плътното застрояване.

Проектът на Caroli Group включва строителството на 40 апартамента, ресторанти и магазини. Също така ще има и музей, но от Автомобилния клуб не са против него, тъй като се предвижда той да не засегне спорния терен. Според инвеститора обаче, музеят без жилища е невъзможен. Според текущия план, строителството на музея ще се финансира с приходите от продажбата на жилищата. Планът за застрояване вече е предаден на властите в Монако. Надзорните органи все още не са се произнесли.

Площта на Монако е 2 кв.км. Тя е втората най-малка държава в света след Ватикана. Населението на княжеството наброява 37 800 души. Повечето са богати предприемачи, които купуват имоти в Монако и живеят там, заради намалят данъчната си тежест. Именно високият интерес към княжеството е и причината цените на имотите непрекъснато да растат.

„Формула” 1 в Монако преминава през най-шикозните места и покрай крайбрежието на Лигурско море, където са разположени яхт клубовете. Първото състезание там се е провело през 1929 г. През тази година трябва да се проведе на 29 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воденичаров

    0 2 Отговор
    Крайно време беше да бъде премахнато това състезание за трамваи!

    Коментиран от #2

  • 2 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Воденичаров":

    Явно много разбираш от автомобилни състезания.

    Коментиран от #5

  • 3 име

    0 0 Отговор
    до №2-нека да дойдат в наше село-улиците са по-прави
  • 4 777

    0 2 Отговор
    И без това състезанието там е абсолютна скука, няма да е голяма загуба.
  • 5 а ся

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Goro Lafchi":

    Аз съм голям фен на F1 . Състезанията в Монако са много скучни . Бих ги определил като " Мега " зле . Крайно време беше тази "недомислица" в Монако да бъде прекратена . Браво на инвеститора .
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Състезанието е ефектно, градско, но скуката идва оттам, че няма възможност за изпреварване. Една писта, било то градска или не, няма как да е интересна ако не може да изпревариш човека пред теб след като имаш по-висока скорост. На всичкото отгоре от идната година болидите стават още по-широки.