25 Май, 2016 15:43 9 882 5

Еуфорията около покупката на имоти в Турция спада

  • истанбул-
  • чужденци-
  • инвестиции-
  • сделки

През април 2016 г. 1581 чужденци са купили имоти в Турция. Това е с 14.4% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на Турския статистически институт. Най-големият дял от чуждестранните купувачи се пада на иракчаните, които са придобили 276 имота. На второ място са гражданите на Кувейт – със 172 имота. Почти толкова жилища и къщи са купили и гражданите на Саудитска Арабия – 165. В ТОП 5 влизат още афганистанците и руснаците, съответно със 115 и 96 купени имоти.

Най-популярната сред чужденците дестинация си остава Истанбул. Там са купени 540 имота. На второ и трето място са Анталия и Бурса. В средиземноморските курорти са били реализирани 360 сделки с чужденци, а в Бурса, близо до Мраморно море, са купени 160 ваканционни имота.

Спадът в реализираните сделки се наблюдава не само сред чужденците. Самите турци също се въздържат за момента от подобни крупни инвестиции. С 10.9% е спаднал броят на реализираните сделки през април тази година с тях в сравнение със същия месец на миналата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Moran

    0 0 Отговор
    Мислех да си купувам в България ,но цените са доста изкуствено надути за доста малки жилища.
  • 2 Киро

    1 0 Отговор
    О, дааа, появи се една нова брокерска агенция - Кюрдиш риъл естейтс, ама как само свалиха цените, а?!?

    :)))
  • 3 БЮКН

    1 0 Отговор
    Откъде и защо ми е да знам цените на имотите в Истанбул и Бурса, явно вече ни смятат за узаконен ЩАТ на Турция. Второ иго караме, ама този път е по- гадно, нежно и с фин ни завзеха. А и на Европата не и се свидиме, то пък Българийката някой брига ли го в Европа за нас.
  • 4 Bossman

    0 0 Отговор
    Ако човек има възможност да инвестира зад граница е хубаво да го направи.Това е една страхотна възможност например да не даваш пари на вятъра да наемаш стая в скъпите хотели.

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Bossman":

    Да, особено "хубаво" е да се инвестира с имот в ислямизираща се Турция, където ежедневно стават атентати, западните туристи ги няма, а всеки ден измислят нови и нови закони, които подтискат всеки трезвомислещ!

    Направо страхотна инвестиция, следващия път се изкажи подготвен че да не ти се смеят и гаргите!