Last news in Fakti

27 Май, 2016 16:13 3 666 1

50 000 EUR за имот в Париж

  • париж-
  • имот-
  • цена

Таван с площ 3 кв.м. на остров Сен Луи във френската столица се продава срещу 50 000 EUR. Квадратният метър излиза 16 500 EUR/кв.м., което прави имота най-скъпия не само на острова, но и в цял Париж. Таванът разполага с един прозорец и се намира на сграда построена през XVII в. Малката площ на помещението се компенсира с височината му – 4 метра.

Новият собственик на таванското помещение обаче няма да може да го отдава под наем, тъй като по закон минималната отдаваема площ е 9 кв.м.

Това не е единственият пример на микро имоти, които се продават в Париж на баснословна цена. Аналогичен имот с площ 5 кв.м., разположен в сграда в 11-ти район се оферира на цена от 35 000 EUR, а в 17-ти район за стая от 7 кв.м. собственикът й иска 49 000 EUR.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в Париж през месец май 2016 г. е 9700 EUR. Цените ще растат през цялата настояща година, прогнозират анализатори. До голяма степен това ще се дължи на чуждестранния интерес. От началото на годината до момента най-много са купувачите от Великобритания. Те предпочитат имоти на Ривиерата и югоизточната част на Франция. Холандци, белгийци, германци, швейцарци и американци са също сред активните купувачи на френски имоти. Има висок интерес и от представители на скандинавските държави и тези в близкоизточния регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    .........тоалетна !? височината е ОК, особено ако се заседиш дълго на клекалото :)