Last news in Fakti

6 Юни, 2016 13:27 2 519 0

Къде падат наемите

  • сингапур-
  • наем-
  • жилища

Наемните нива до голяма степен зависят от чужденци, избрали да работят в Сингапур. За 2015 г. техният брой се е увеличил с 22 000 души. Това е довело до лек ръст в търсенето, но не и до стабилизиране на наемите, отчитат анализатори.

Средно с 10% са поевтинели наемите на имотите в Сингапур от 2013 г. до днес. Собствениците на луксозни апартаменти и къщи, обаче смятат, че този процент е по-висок. Поради недостатъчно търсене те са били принудени да свалят наемните нива между 20% и 40%.

Наемите обаче не падат само поради липсата на търсене, но и заради по-ниските заплати на чужденците дошли да работят в Сингапур през последната 1-2 години. Повечето от чуждестранните граждани имат т.нар. S-Pass, дефакто виза, която се дава на нископлатени сътрудници, чиято средномесечна заплата е около 2200 USD. По-рано в страната са пристигали чужденци с Employment Pass, чието възнаграждение е било средно 3300 USD на месец.

Също така на наемния пазар отражение има и фактът, че при високоплатените позиции компаниите вече предпочитат да наемат местни граждани, тъй като чужденците им струват по-скъпо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА